Fudbalski klub Sloboda Tuzla slavi 104. godine postojanja

Na inicijativu velikog vizionara, Mitra Trifunovića Uče, prije tačno 104 godine, 30. novembra, osnovan je Fudbalski klub Sloboda Tuzla koji od postojanja bilježi uspone i padove, ali i nezaboravne trenutke.

Kroz historiju, Sloboda je bila svjetionik uspjeha, s posebnim sjajem osvajanja UEFA-inog takmičenja 1983. godine i neumornog duha ’90-ih.

Zahvaljujemo se Mitru na hrabrosti i strasti kojom je pokrenuo sportsku priču koja traje i danas, nakon 104 godine, dok FK Sloboda Tuzla nastavlja pisati svoju legendarnu priču.

Danas je poseban dan kada slavimo zajedništvo, strast i nevjerovatnu predanost crveno-crnoj boji. Posebno želimo izraziti zahvalnost prema vjernim navijačima, srcu i duši kluba. Njihova strast i podrška su neizmjerne, i uvijek su bili nezaobilazan dio naše stogodišnje historije. Hvala što ste uvijek tu, stvarajući nevjerovatnu atmosferu i pokazujući pravu ljubav prema FK Sloboda Tuzla.

Sretan rođendan Fudbalskom klubu Sloboda Tuzla, ponosu našeg grada! Da nam ova godina bude ispunjena još većim uspjesima, teren bude poprište radosti, a tribine mjesto gdje se rađaju nezaboravni trenuci zbog kojih ćemo idući rođendan slaviti u društvu najvišeg ranga bh. fudbala.

Fudbalski klub „Sloboda“ jedan je od najstarijih sportskih kolektiva u regionu. Sada već daleke 1919. godine na inicijativu Mitra Trifunovića – Uče, u gradu soli je osnovan naš klub. Učo je okupio entuzijaste, uglavnom radnike, zanatlije, ugledne ljude Tuzle, iznio im ideju i tako je 30. novembra osnovano RSD „Gorki“. Od 1927. godine klub je promijenio ime u „Sloboda“koje s ponosom nosimo i danas. FK Sloboda

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU