back to top

Grad Gračanica će podržati izgradnju stadiona FK Škahovica

U petak je u Kabinetu Gradonačelnika održan sastanak sa Direktorom FK Škahovica Omerom Softićem, Predsjednikom Skupštine kluba Miralemom Husićem, Predsjednikom VMZ Škahovica Nesibom Okićem i poslanikom u Skupštini TK Vahidinom Smajlovićem.

grad gračanica će podržati izgradnju stadiona fk škahovica

Naime, Uprava kluba zajedno sa građanima je tokom prošle godine pokrenula akciju izgradnje stadiona za potrebe mjesnog nogometnog kluba FK „Škahovica“.

Tokom sastanka razgovaralo se o budućim planovima i aktivnostima za nastavak realizacije ovog projekta te je Gradonačelnik Nusret Helić pozdravio aktivizam građana Škahovice i dao bezrezervnu podršku i finansijsku pomoć, rekavši da Grad Gračanica uvijek podržava sport i sportske aktivnosti.

Mještani Škahovice ali i brojni privrednici dali su svoj doprinos kroz donacije kako bi ovaj projekat ugledao svjetlo dana.

FK Škahovica registrovan je 2009. godine i od tada se takmiči u kantonalnim ligama. Iako u svom vlasništvu ne posjeduje stadion, uspješno se takmiči i trenutno broji oko 30 seniora i pedesetak djece školskog uzrasta.

Svi koji žele pomoći izgradnju stadiona FK Škahovica, svoj dobrovoljni prilog mogu uplatiti na broj žiro računa: 199 501 007 850 42 49

gracanicki.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU