Tuzla vijesti TK iz minute u minutuGrad Tuzla ima novi Statut, evo šta to...

Grad Tuzla ima novi Statut, evo šta to znači

Na sjednici Gradskog vijeća Tuzla usvojen je novi Statut grada Tuzle, koji sadrži većinu ranije predloženih amandmana.

Ovim dokumentom je, između ostalog navedeno, da predsjedavajuća Gradskog vijeća ima zamjenike, kao i da Savjet mjesne zajednice ubuduće biraju građani u mjesnoj zajednici gdje žive, neposrednim i tajnim glasanjem.

Podsjetimo da je i u novom Statutu Grada navedeno da se, i pored brojnih inicijativa i urgencija tadašnjeg Općinskog vijeća, na dobijanje statusa grada čekalo više od 7 godina. Tek je 2014. Parlament Federacije BiH usvojio Zakon o Gradu Tuzle, kada je donesena privremena statutarna Odluka grada, koja je važila do donošenja novog Statuta.

Kako je napomenuo i gradonačelnik Jasmin Imamović, dugo se čekalo da se u Vijeću postigne konsensuz, odnosno dvo-trećinska većina za donošenje novog statuta, što se prvi puta desilo na ovoj sjednici Gradskog vijeća. (RTV7)

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU