Grad Tuzla: Potpisani ugovori za podršku projektima iz oblasti poljoprivrede i poduzetništva

U gradskoj upravi Grada Tuzle u utorak je upriličen prijem za nevladine organizacije iz oblasti poduzetništva i poljoprivrede, povodom okončane procedure raspodjele sredstava iz Budžeta Grada Tuzle za 2021. godinu, za podršku projektima neprofitnih organizacija – udruženja iz oblasti poduzetništva i poljoprivrede. Radi se o mjeri podrške u oblasti poduzetništva i poljoprivrede, koja se u kontinuitetu realizuje iz Budžeta Grada Tuzle i predstavlja uspješan primjer saradnje i zajedničkog djelovanja sa nevladinim sektorom, u interesu različitih kategorija građana, koje Grad Tuzla na taj način indirektno podržava.

Putem Službe za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu provedena je i utvrđena procedura vrednovanja i odabira kandidovanih projekata u oblasti poduzetništva, u okviru raspoloživih sredstava u Budžetu Grada Tuzle za 2021. godinu, u iznosu od 30.000,00 KM, čime je podržano 11 različitih projekata. U oblasti poljoprivrede, iz Budžeta Grada Tuzle za 2021. godinu, raspoređena su sredstva u iznosu od 21.000,00 KM, za podršku sedam različitih projekata.

˝Mi smo ovdje sa nevladinim organizacijama iz poljoprivrednog sektora, koji se bave i edukacijom i proizvodnjom. Za poljoprivredu je ove godine izdvojeno ukupno 141 000 KM. Radi se o efikasnim nevladinim organizacijama. Dobro je da oni znaju da Grad Tuzla iza njih stoji i da je njihov rad prepoznat u javnosti, a i u gradskoj vlasti. Potpisati ćemo danas ugovore i sa drugim vrstama proizvodnje. Ovdje prisutni danas proizvode i za ugostiteljske objekte. Ugostitelji u Tuzli su imali divnu turističku sezonu, prepune bašte. Bila je to dobra sinergija i uspješno ljeto iza nas. Mi želimo da i naredno ljeto bude uspješno˝, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

U svom obraćanju za medije, Zijad Lugavić, pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, izjavio je: „Danas smo pristupili okončanju Javnog poziva za dodjelu finansijskih sredstava nevladinim organizacijama u oblasti poljoprivrede i poduzetništva. U oblasti poljoprivrede smo podržali sedam nevladinih organizacija, odnosno sedam njihovih projekata programskih aktivnosti koje će doprinijeti razvoju sektora poljoprivrede u smislu kvalitetnijeg poduzetničkog duha i kvalitetne edukacije i prenošenja novih znanja u oblasti poljoprivrede, kako bi naši poljoprivredni proizvođači na što savremeniji način vršili poljoprivrednu proizvodnju i imali što kvalitetnije usjeve i prihod,a što će sigurno obezbijediti njihov dugoročni opstanak. Ova sredstva su veoma značajna za sektor poljoprivrede, i ovo nije prvi put da Grad Tuzla daje ova sredstva, već petnaest godina u kontinuitetu, čime je Grad Tuzla dao svoje opredjeljenje za pomoć sektoru poljoprivrede. Što se tiče podrške projekata udruženja u oblasti poduzetništva, radi se uglavnom o segmentu socijalnog poduzetništva, prema ciljnoj skupini marginaliziniranih građana, kao što su nezaposlene žene i mladi slabog materijalnog stanja, osobe sa invaliditetom, a isto tako bitna je i podrška projekata usmjerenih ka promociji poduzetništva, promociji domaće proizvodnje, turizma i potencijala privrednog razvoja Tuzle.“ (RTV7)

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU