Tuzla vijesti TK iz minute u minutuGrad Tuzla: Potpisani ugovori za podršku projektima iz...

Grad Tuzla: Potpisani ugovori za podršku projektima iz oblasti poljoprivrede i poduzetništva

U gradskoj upravi Grada Tuzle u utorak je upriličen prijem za nevladine organizacije iz oblasti poduzetništva i poljoprivrede, povodom okončane procedure raspodjele sredstava iz Budžeta Grada Tuzle za 2021. godinu, za podršku projektima neprofitnih organizacija – udruženja iz oblasti poduzetništva i poljoprivrede. Radi se o mjeri podrške u oblasti poduzetništva i poljoprivrede, koja se u kontinuitetu realizuje iz Budžeta Grada Tuzle i predstavlja uspješan primjer saradnje i zajedničkog djelovanja sa nevladinim sektorom, u interesu različitih kategorija građana, koje Grad Tuzla na taj način indirektno podržava.

Putem Službe za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu provedena je i utvrđena procedura vrednovanja i odabira kandidovanih projekata u oblasti poduzetništva, u okviru raspoloživih sredstava u Budžetu Grada Tuzle za 2021. godinu, u iznosu od 30.000,00 KM, čime je podržano 11 različitih projekata. U oblasti poljoprivrede, iz Budžeta Grada Tuzle za 2021. godinu, raspoređena su sredstva u iznosu od 21.000,00 KM, za podršku sedam različitih projekata.

˝Mi smo ovdje sa nevladinim organizacijama iz poljoprivrednog sektora, koji se bave i edukacijom i proizvodnjom. Za poljoprivredu je ove godine izdvojeno ukupno 141 000 KM. Radi se o efikasnim nevladinim organizacijama. Dobro je da oni znaju da Grad Tuzla iza njih stoji i da je njihov rad prepoznat u javnosti, a i u gradskoj vlasti. Potpisati ćemo danas ugovore i sa drugim vrstama proizvodnje. Ovdje prisutni danas proizvode i za ugostiteljske objekte. Ugostitelji u Tuzli su imali divnu turističku sezonu, prepune bašte. Bila je to dobra sinergija i uspješno ljeto iza nas. Mi želimo da i naredno ljeto bude uspješno˝, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

U svom obraćanju za medije, Zijad Lugavić, pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, izjavio je: „Danas smo pristupili okončanju Javnog poziva za dodjelu finansijskih sredstava nevladinim organizacijama u oblasti poljoprivrede i poduzetništva. U oblasti poljoprivrede smo podržali sedam nevladinih organizacija, odnosno sedam njihovih projekata programskih aktivnosti koje će doprinijeti razvoju sektora poljoprivrede u smislu kvalitetnijeg poduzetničkog duha i kvalitetne edukacije i prenošenja novih znanja u oblasti poljoprivrede, kako bi naši poljoprivredni proizvođači na što savremeniji način vršili poljoprivrednu proizvodnju i imali što kvalitetnije usjeve i prihod,a što će sigurno obezbijediti njihov dugoročni opstanak. Ova sredstva su veoma značajna za sektor poljoprivrede, i ovo nije prvi put da Grad Tuzla daje ova sredstva, već petnaest godina u kontinuitetu, čime je Grad Tuzla dao svoje opredjeljenje za pomoć sektoru poljoprivrede. Što se tiče podrške projekata udruženja u oblasti poduzetništva, radi se uglavnom o segmentu socijalnog poduzetništva, prema ciljnoj skupini marginaliziniranih građana, kao što su nezaposlene žene i mladi slabog materijalnog stanja, osobe sa invaliditetom, a isto tako bitna je i podrška projekata usmjerenih ka promociji poduzetništva, promociji domaće proizvodnje, turizma i potencijala privrednog razvoja Tuzle.“ (RTV7)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU