back to top

Gradonačelnik Lugavić upriličio prijem za violinisticu Aidu Rešidbegović

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić primio je u Gradskoj upravi talentiranu violinisticu Aidu Rešidbegović, i njenog oca Bakira. Povod za ovaj srdačan prijem bio je izuzetan uspjeh mlade violinistice Aide na Međunarodnom muzičkom takmičenju mladih koje se održalo prošle godine u New Yorku, te održavanje solističkog koncerta u prestižnoj koncertnoj dvorani Carnegie Hall na Manhattanu u New Yorku, u januaru 2024. godine.

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, čestitao je Aidi na izvanrednim uspjesima, istaknuvši  da je svojim talentom i trudom, prava inspiracija za sve mlade umjetnike i potvrda da se samo predanim radom i neumornim trudom može postići ovakav uspjeh.

Aida Rešidbegović, ostvarila je izvanredne uspjehe na mnogobrojnim međunarodnim takmičenjima, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u inostranstvu. Njena virtuoznost i predanost umjetnosti donijele su joj preko dvadeset prvih i specijalnih nagrada. Iako ima samo 17 godina već je održala deset solističkih koncerata u različitim gradovima, saopćili su iz Gradske uprave Tuzla.

(RTv7)

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU