Wednesday, October 27, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiHoće li novinari u prioritenu skupinu za vakcinisanje?! Sastanak u Vladi TK

Hoće li novinari u prioritenu skupinu za vakcinisanje?! Sastanak u Vladi TK

-

Mogućnosti vakcinacije medijskih radnika u Tuzlanskom kantonu bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića sa predstavnicima medijskih kuća kantonalnog i lokalnog nivoa, javnog i privatnog kapitala, a koji mogu biti reprezenti ovog sektora u našem kantonu

Premijer Hodžić je ponovio da je utvrđivanje prioriteta u procesu masovne imunizacije u ingerencijama federalnih institucija, te da Vlada Tuzlanskog kantona u tom dijelu ima veoma skučene mogućnosti.

„Ipak, imajući u vidu djelatnost i način rada, ali i odgovornost koju nose medijski radnici, želimo pokušati iznaći određena rješenja kako bismo imunizirali uposlenike u medijima, barem one koji su svakodnevno na terenu i koji su izloženi brojnim kontaktima“, rekao je premijer Hodžić.

Direktorica marketinga i promocije RTV Slon Albina Vicković, je u ime svih medija izrazila zahvalnost premijeru Hodžiću za interes i iskazanu volju da pomogne medijima.

„Do sada niko medije nije pozvao da pita kako se snalazimo i kako sastavljamo kraj s krajem. Ovo je prvi sastanak na koji smo pozvani i gdje je neko izrazio spremnost i volju da pokuša pomoći i na tome smo zahvalni premijeru Hodžiću“, kazala je Vicković.

U ime Radio televizije Slon, kao predstavnika medija u privatnom vlasništvu sastanku je uz Albinu Vicković prisustvovao i glavni i odgovorni urednik Damir Đapo. Predstavnici lokalnih i kantonalnog medija u javnom vlasništvu su bili direktori RTV7 Jasna Kapetanović i RTV TK Kasim Softić. (TIP)

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

(VIDEO) Vijesti dana iz Tuzle i Tuzlanskog kantona

U nastavku pročitajte vijesti dana iz Tuzle i Tuzlanskog kantona...  Prema informacijama iz Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona trenutni broj vakcinisanih građana protiv koronavirusa...