back to top

Izabrano novo rukovodstvo mladih GO CK

izabrano novo rukovodstvo mladih go ckU sali Gradskog vijeća održana je Konferencija mladih Crvenog križa grada Živinice, kojom je predsjedavao Osman Durić, a bilo je prisutno 90 volontera.Početak Konferencije započeo je predsjedavajući Durić, te upoznao volontere sa dnevnim redom.

Pristupilo se realizaciji dnevnog reda, što znači uslijedilo je biranje Radnog Predsjedništva, verifikacione komisije, zapisničara i ovjerivača zapisničara. Jednoglasnom odlukom u Radno Predsjedništvo izabrani su Osman Durić, Sejfudin Imamović i Ismir Muhić, za Verifikacionu komisiju izglasani su Edin Ramić, Nihad Aljić i Eldar Selimović, za zapisničara Abdurahman Aljić, ovjerivača zapisnika Nejra Kadrić i Muzafer Jusić.

Slijedeća tačka dnevnog reda bila je biranje novog predsjednika Konferencije mladih Crvenog križa grada Živinice, izabran je Tarik Goletić.

Prošli smo tačke dnevnog reda i usvojili Izvod iz zapisnika za 2023. godinu, usvojili Izvještaj o radu za 2023. godinu, usvojili Plan aktivnosti za 2024. godinu.Nakon završenog usvajanja Plana aktivnosti o radu mladih Crvenog križa grada Živinice za 2024. godinu, uslijedilo je biranje novog rukovodstva mladih Crvenog križa grada Živinice na pozicije:

Izbor članova Predsjedništva mladih Crvenog križa grada Živinice – Amina Nuhić, Muzafer Jusić, Semir Muhić, Abdurahman Aljić, Ismir Muhić, Amel Husić, Ajla Imamović, Adelisa Aljić, Dženan Brčaninović, Amer Šehović, Amar Mujanović, Edin Ramić i Eldar Selimović.

Izbor Predsjednice mladih Crvenog križa grada Živinice – Amina Nuhić,
Izbor dopredsjednika mladih Crvenog križa grada Živinice – Ismir Muhić i Amel Husić,
Izbor zastupnika u Konferenciji mladih CK TK – Amina Nuhić, Abdurahman Aljić i Ismir Muhić,
Izbor zastupnika u Konferenciji mladih CK FBiH – Semir Muhić i
Izbor zastupnika u Predsjedništvu Crvenog križa grada Živinice – Amina Nuhić.

Na poziciju predsjednice mladih Crvenog križa grada Živinice izabrana je Amina Nuhić, te na pozicije dopresjednika izabrani su Ismir Muhić i Amel Husić.

Čestitke novoizabranom rukovodstvu mladih Crvenog križa grada Živinice i želimo da još jače i još bolje nastave put stabilizacije i napredovanja Crvenog križa grada Živinice u skladu sa misijom, vizijom i principima Crvenog križa. Ovim putem želimo Vas ohrabriti da nastavite zajedno raditi na sebi, jačanju zajednice u kojoj živimo i najdraže nam organizacije kojoj pripadamo.

Nakon jednogodišnjeg mandata, puno uspjeha i ostvarenih rezultata našem bivšem predsjedniku Muzaferu Jusiću, želimo puno sreće i uspjeha u daljem radu i napredovanju./Tim za medije/

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU