back to top

Izgradnja pješačkog mosta u Slavinovićima u završnoj fazi (FOTO)

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Miralem Mulać, obišli su radove na izgradnji pješačkog mosta preko reguliranog korita rijeke Jale u naselju Slavinovići.

Investitor radova je Grad Tuzla – Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica. Novi most je postavljen i spojene su dvije obale rijeke Jale kod Osnovne škole u Slavinovićima. Planirano je da most bude potpuno završen u narednih 10 do 15 dana. Ukupna investicija iznosi oko 125.000 konvertibilnih maraka.

izgradnja pješačkog mosta u slavinovićima u završnoj fazi (foto)
Izgradnja pješačkog mosta u Slavinovićima u završnoj fazi (FOTO)

“Tuzla će i iduće godine biti pravo gradilište, nastavljajući s trendom investicija i velikih radova infrastrukturnih i komunalnih projekata na području grada. Cilj nam je riješiti probleme koje su identifikovali građani, a koje smo uvrstili u budžet. Izgradnja novog mosta u naselju Slavinovići je odgovor na zahtjeve građana, s obzirom da je prethodni most bio ilegalan i u lošem stanju. Poslušali smo njihove potrebe, planirali sredstva u budžetu, proveli postupke odabira izvođača i danas svečano prisustvujemo spajanju obala rijeke Jale ovim pješačkim mostom. Hvala građanima na strpljenju, a most je bio prijeko potreban za sve nas”, izjavio je gradonačelnik Lugavić.

Građani naselja Slavinovići izrazili su zahvalnost i čestitali svima koji su dali doprinos u izgradnji mosta, odnosno na uspješno izvedenom projektu, Ističući važnost sigurnog mosta koji će koristiti u narednim godinama.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU