Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 14.09.2023. godine

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 14.09.2023. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na parking prostoru uz Prvu ulicu. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Evidentirano je i 14 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 123 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava jučer je bilo uredno. Zbog kvara na cjevovodu u naselju Strašanj za danas je najavljeno otežano vodosnabdijevanje u ovom živiničkom naselju. Uposlenici Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ intenzivno rade na otklanjanju kvara kako bi u najkraćem mogućem periodu vodosnabdijevanje na području našeg grada bilo normalizovano.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je osam beba, pet dječaka i tri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozačima savjetuju da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Vozače teretnih vozila napominju da kada iza sebe primijete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na ulazu u Kladanj (iz smjera Olova), te na dionicama Semizovac – Olovo i Modriča – Gradačac.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU