back to top

Izvršena primopredaja teniskog terena u Gradačcu

Jučer je u Gradačcu izvršena primopredaja teniskog terena sa zemljanom podlogom koji je izgrađen na inicijativu Vijeća mjesne zajednice Varoš. Ove aktivnosti su dio projekta “Jačanje uloge MZ u Bosni i Hercegovini” kojeg zajedničkim snagama implementiraju Grad Gradačac i UNDP BiH. Vrijednost radova je oko 46.000 KM.

Do ove ideje došlo se kroz forume građana. Održano je nekoliko foruma i smijer tih prijedloga za šta ćemo ovaj projekat je išao ka odluci da to bude teniski teren. Posebno mi je drago što je ovo prvi teniski teren jer do sada ovakav teren nismo imali u našem gradu. I što mi je još draže, da je ideja potekla od MZ Varoš. Vjerujem da će to potaći naše sugrađane da se aktiviraju kako bi smo imali i ovu vrstu sporta u našoj lokalnoj zajednici, rekao je Siniša Baković, predsjednik Vijeća MZ Varoš.Ove aktivnosti su dio razvoja sportske infrastruklture. U proteklom periodu je izgrađen teren za Padel tenis a vrše se radovi na pokrivanju istočne tribine Gradskog stadiona “Banja Ilidža” u Gradačcu.

Drago mi je što pored teniskih terena možemo konsttovati kako je do sada ove godine investirano 550.000 maraka u projekat natkrivanja stadiona „Banja Ilidža“. Radovi su u toku i vjerujem da će u roku biti završeno, rekao je gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić.

Grad Gradačac ovim aktivnostima znatno unapređuje objekte sportske infrastrukture. To će omogućiti još kvalitenije bavljenja sportskim aktivnostima na ovom području.

izvršena primopredaja teniskog terena u gradačcu

Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH realizuje drugu fazu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica“ u koji su uključene 41 jedinica lokalne samouprave, odnosno 199 mjesnih zajednica.  Grad Gradačac je i u ovoj fazi  nastavio saradnju sa UNDP-om i međunarodnim finansijerima, vladama Švedske i Švicarske, s ciljem osnaživanja mjesnih zajednica i aktivnog uključivanja mještana u definisanju njihovih potreba kroz projekte za unapređenje lokalnih zajednica. Ovaj projekat se na području grada Gradačac implementira od 2016. i u drugoj fazi učestvuje pet mjesnih zajednica: Mionica III, Kerep, Zelinja Srednja, Varoš i Vida II.

Do sada je nabavljena tehnička i sportska oprema, namještaj i didaktički materijal za multifunkcionalnu salu u društvenom domu u MZ Vida II, postavljen video nadzor u područnoj osnovnoj školi u MZ Kerep i nabavka opreme i namještaja za osnovnu školu u MZ Zelinja Srednja. Završen je novi krov na društvenom domu u mjesnoj zajednici Mionica III. Izgrađen teniski teren u MZ Varoš. Ukupna vrijednost svih projekata koji će se realizovati je 170.976 KM, od čega je 127.126 KM finansirano iz budžeta Grada Gradačca.

Opći cilj druge faze projekta jeste unapređenje kvaliteta života građana Bosne i Hercegovine kroz osnažene, rodno odgovorne mjesne zajednice (MZ) koje potpomažu aktivan angažman građana u javnom životu, dok istovremeno predstavljaju primjer rada lokalnih samouprava u čijem fokusu su ljudi i služe kao katalizator za demokratske transformacije na lokalnom nivou.

izvršena primopredaja teniskog terena u gradačcu izvršena primopredaja teniskog terena u gradačcu

Radio Gradačac


radiogradacac.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU