back to top

JU “MSŠ” Živinice: Nastava realizovana u skladu sa planom i programom

ju “msš” živinice: nastava realizovana u skladu sa planom i programom

Početkom ove sedmice i u Mješovitoj srednjoj školi Živinice održano je nastavničko vijeće gdje su sumirani rezultati učenika ostvarenih u posljednja četiri mjeseca 2022. godine, tačnije u prvom polugodištu školske 2022./2023. godine. Usvojena je informacija da je procenat prolaznosti učenika Mješovite srednje škole Živinice oko 87%.

Za upravu i profesore Mješovite srednje škole Živinice u ovom mjesecu nema odmora. U toku su stručna usavršavanja profesora, kao i realizacija konkursne procedure za predavače pojedinih nastavnih jedinica.

U protekla četiri mjeseca pored uspješno realizovane nastave, realizovani su i bitni infrastrukturni projekti za ovu obrazovnu ustanovu. Poboljšanje uslova rada i djelovanja za uposlene u javnoj ustanovi Mješovita srednja škola Živinice kao i učenike nastavit će se i u narednom periodu.

Prema ocjenama Pedagoškog zavoda i Ministarstva obrazovanja Tuzlanskog kantona ime Mješovite srednje škole skoro uvijek nalazi se u samom vrhu. Tim rezultatima doprinose učenici ove renomirane živiničke obrazovne ustanove, koji postižu zapažene rezultate na takmičenjima na kojima uzimaju učešće. U drugom polugodištu kreće realizacija i vannastavnih aktivnosti koja će za cilj imati što bolju pripremu učenika za takmičenja.

Već duži niz godina u sklopu Mješovite srednje škole Živinice realizuje se i praktična nastava. Pored prakse u školi učenici ove obrazovne ustanove potrebna znanja i vještine stiču u nekim od privrednih preduzeća našeg grada. Direktor javne ustanove Mješovita srednja škola Živinice ističe da se saradnja sa privrednim subjektima grada Živinice može poboljšati.

Javnu ustanovu Mješovita srednja škola Živinice trenutno pohađa 1192 učenika raspoređenih u 50 odjeljenja. Mješovita srednja škola Živinice realizuje nastavu u šest smjerova, od toga tri smjera su tehničke, a tri stručne prirode.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU