Jurić: Epidemiološka situacija na području TK znatno povoljnija (VIDEO)

Epidemiološka situacija na području Tuzlanskog kantona znatno je povoljnija u odnosu na težak period u protekla dva mjeseca – potvrdio je Feni ministar zdravstva TK Božo Jurić.

-Treći val zaraze koronavirusa je evidentno u silaznoj putanji, tako da možemo reći da posljednjih 15 dana imamo zaista nizak broj dnevno oboljelih i registriranih pacijenata kod kojih je potvrđen COVID 19 – navodi Jurić.

Kada je u pitanju TK, dnevni broj oboljelih posljednjih dana rijetko prelazi 10, što je znatno smanjenje u odnosu na broj oboljelih u ranijem periodu.

Manji broj osoba se testira na COVID-19, kazao je, ali ono što je značajno je da je procenat osoba pozitivnih na taj virus u odnosu na broj testiranih znatno niži, a iznosi u rasponu od 3 do 10 posto.

Ono što dodatno ohrabruje je, smatra, smanjenje broja osoba pozitivnih na koronavirus, kao i broj osoba koje su u izolaciji zbog tog virusa, a posebno je značajno što se smanjuje broj hospitaliziranih pacijenata.

Prema današnjim podacima, broj hospitaliziranih pacijenata u UKC-u Tuzla je 32, a Jurić navodi da se početkom ovog mjeseca broj hospitaliziranih kretao oko 200.

Također, broj smrtnih ishoda na području TK od posljedica infekcije COVID-om 19 u značajnom je opadanju.

-Svakodnevno se broj hospitaliziranih smanjuje, pacijenti su u boljem stanju i liječenje nastavljaju u kućnim uvjetima, te im nije neophodan boravak u bolnici – zaključio je Jurić.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

DRUGI UPRAVO ČITAJU