eNovostiTuzla vijestiJusufović: Odgodit ću...

Jusufović: Odgodit ću početak vakcinacije dok ne dobijemo i doze za revakcinaciju

Zdravstveni radnici u UKC-u u Tuzli neće biti vakcinisani vakcinama proizvođača AstraZenece, koje je Srbija donirala BiH, ukoliko direktor te zdravstvene ustanove ne dobije pisanu garanciju da će adekvatne doze biti osigurane i za revakcinaciju.

Direktora UKC Tuzla Vahida Jusufovića pitali smo ima li informacije kada vakcine stižu u Tuzlu i da li su se medicinski radnici prijavili za vakcinaciju.

-Oglašavanje-

On je rekao da ima informaciju da vakcine stižu sutra, AstraZeneca, donirane od Srbije.

“Ovdje kod nas u UKC prijavilo se preko 200 ljudi. Činjenica je da vakcinama ističe rok trajanja 29. marta ove godine, i ostaje problem revakcinacije u vremenskom periodu od 4 do 6 sedmica, optimalno, ili maksimalno do 12 sedmica, što bi se moglo tolerisati. Odgodit ću početak vakcinacije najmanje pet dana dok ne dobijem pisanu informaciju da ćemo imati ovu vakcinu za revakcinaciju. Ne možete jednom vakcinom izvršiti vakcinaciju, a drugom vakcinom revakcinaciju. Druga doza ne može čekati jer joj ističe rok trajanja”, rekao je u razgovoru za N1 televiziju direktor UKC Tuzla Vahid Jusufović i dodao:

“Neozbiljno je započinjati vakcinaciju ako nemate u pričuvi drugu dozu za tu osobu, to je apsolutno neprihvatljivo”, zaključio je direktor bolnice.

DRUGI UPRAVO ČITAJU