back to top

Kantonalno tužilaštvo: Obavljaju se obimne istražnje radnje na rasvjetljavanju ubistava u Gradačcu

Istražni  timovi MUP-a TK po nalogu i pod nadzorom  Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona obavljaju obimne operativne i istražne radnje koje se odnose na događaje prije, tokom i nakon trostrukog  ubistva  i pokušaja ubistva tri osobe u Gradačcu u petak 11. avgusta.

U određene provjere su uključene i druge policijske agencije. Policijski istražitelji  obavljaju  detaljne  istražne radnje i  rade na dokumentovanju različitih segmenata vezanih za pomenute  događaje, a Tužilaštvu još nisu dostavljeni pojedinačni izvještaji i prateći materijalni dokazi.Do dostavljanja izvještaja i materijalnih dokaza, njihove analize i donošenja tužilačkih doluka, Tužilaštvo nije u mogućnosti i ne može iznositi u javnost bilo  kakve detalje i informacije o svakoj pojedinačnoj provjeri i istražnoj radnji koje se obavljaju.

 Naročito ne možemo i nećemo  odgovarati na različite neprovjerene  informacije i senzacionalističke objave pojedinih medija i  na upite vezane za takve objave koje nanose nemjerljivu štetu  društvu u cjelini i  samom daljem toku istrage, saopštili su  iz Kantonalnog Tužilaštva TK

Danas će se održati sastanak operativne istražne  grupe tužilaca i ovlaštenih službenih osoba agencija za provođenje zakona  i dogovoriti  dalje smjernice u  rasvjetljavanju svih okolnosti koje su prethodile i koje se odnose na pomenute događaje.

Također, danas će se održati sastanak Ureda glavnog tužioca i menadžmenta Uprave policije MUP-a TK na kojem će se ocijeniti i analizirati  postupanje institucija u vezi sa prijavljenim krivičnim djelom nasilja u porodici povodom  konkretnog slučaja, kao i ostalih slučajeva nasilja u porodici i drugih oblika nasilničkog ponašanja.

(Kantonalno tužilaštvo TK/)

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU