back to top

Karton revolucija: Preuzimamo odgovornost za plakate o podjeli Bosne i Hercegovine

Aktivisti pokreta Karton revolucija su sinoć na ulicama Brčkog, Bijeljine i Tuzle zalijepili plakate “Podjela za koju se borimo”.  Linija koja se nalazi na fotografiji ne predstavlja podjelu Bosne i Hercegovine po dogovoru Cvetković-Maček. Linija koja je predstavljena je trasa autoputa koridor Vc, generacijskog projekta koji će ujediniti čitavu državu.

Ovom akcijom smo željeli skrenuti pažnju čitavog regiona na činjenicu koliko smo zatrovano društvo. Karton revolucija je željela dokazati da političari nemaju pojma šta vide zato što je njihov pogled usmjeren isključivo ka prošlosti umjesto ka budućnosti. Željeli smo dokazati kako se truje narod, kako se izmišljaju tenzije i da apsolutno niko, od onih koji nas predstavljaju, ne zna prepoznati ono što je očigledno, najveći ekonomski projekat u državi. Gerila marketingom smo željeli dobiti pažnju medija a koliko narod podržava stavove Karton revolucije možete vidjeti na našem video sadržaju na društvenim mrežama. Takvu podršku nema nijedan političar!  https://www.facebook.com/reel/996643741560334

Od mržnje i trovanja niko ne vidi budućnost. Kada naša država dobije ovu liniju, odnosno autoput, milioni turista iz centralne Evrope će ka Jadranu prolaziti od Doboja preko Sarajeva do Ljubuškog. Milioni ljudi nose milijarde eura a naše crkve, džamije, planine, kanjoni i rijeke su jako dobar mamac da ih ovdje ostave.

Ova linija će dalje “naljutiti” Tuzlu i Bijeljinu pa će je napasti sa novim brzim cestama, šoping centrima i aerodromima kako bi i sebi uzeli koji milion. A Bihać i Krajina će odlučno probiti kanjon ka Prijedoru kako bi u Doboju postavili barikade sa plakatima Une u nadi da će što više Nijemaca i Čeha na putu do Sanskog Mosta ili Krupe prenoćti u Banja Luci, dok će čitavo Podrinje lagano trljati ruke prodavajući zrak i vodu, bukvalno prodavajući zrak.

Mi smo zagovornici ove podjele Bosne i Hercegovine, jer jedina ne govori mi ili oni, nego govori i mi i oni. Svi oni koji su u ovome vidjeli neku drugu podjelu trebaju se zapitati.
Ovo je jedina podjela koja je izvjesna da će se desiti a mi biramo da li će to biti za 5, 10 ili 50 godina.Također, Karton revolucija želi na ovaj način napomenuti da regija sjeveroistočne Bosne nema nijedan kilometar autoputa.

SAOPŠTENJE KARTON REVOLUCIJE

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU