Monday, October 25, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiKonstituisano gradsko vijeće Tuzle: Pomirili se SDP i DF

Konstituisano gradsko vijeće Tuzle: Pomirili se SDP i DF

-

Novi saziv Gradskog vijeća Tuzle konstituisan na današnjoj sjednici na kojoj je izabrano i rukovodstvo zakonodavnog tijela Grada.

Vladajuću većinu u Gradskom vijeću Tuzle činit će 16 vijećnika iz reda Socijaldemokratske partije (SDP), Demokratske fronte (DF), Saveza za bolju budućnost (SBB), Tuzlanske alternative (TA) i vijećnik iz reda nacionalnih manjina Nedžad Jusić.

Za predsjedavajuću Gradskog vijeća Tuzla sa 21 glasom izabrana je Nataša Perić (SDP), a 10 vijećnika bilo je suzdržano tokom glasanja. Perić je i u prethodnom sazivu Gradskog vijeća obnašala tu funkciju.

Za dopredsjedavajuću Gradskog vijeća Tuzla izabrana je Ana Pejić (SDP BiH) za koju je glasao 20 vijećnika.

Prijedlog Socijaldemokrata BiH (SD BiH) za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzle bio je Aleksandar Vujadinović, koji nije dobio podršku većine prilikom glasanja.

Na današnjoj sjednici u Tuzli bio je zabranjen ulazak medijskim ekipama, izuzev ekipi Radio-televzije 7 kojoj je osnivač Grad Tuzla te jednom od fotoreportera. (Fena/ Foto: RTV7)

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

poliklinika-diva

Poliklinika Diva – Stručnost iznad svega

Ako tražite stručnjake za estetsku i lasersku medicinu, onda je Poliklinika Diva pravo mjesto za vas. Dovoljno je reći da su u vrijeme kada...