Thursday, October 21, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiKoordinaciono tijelo Vlade TK: Poboljšava se epidemiološka situacija u TK

Koordinaciono tijelo Vlade TK: Poboljšava se epidemiološka situacija u TK

-

S padom broja smrtnih ishoda i novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te trenutnih 116 aktivnih, poboljšava se epidemiološka situacija na području Tuzlanskog kantona, rečeno je na redovnom sastanku Koordinacionog tijela Vlade TK za praćenje stanja pandemije

Dinamika vakcinacije u TK odvija se prema količini vakcina koje stižu pa je, prema podacima iz Zavoda za javno zdravstvo TK, aplicirano 27,5 hiljada doza od ukupno 39.620 koliko je pristiglo.

Nakon što donacija 5.000 doza vakcina AstraZeneca Vlade Republike Srbije prođe proceduru putem Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, prema riječima ministra zdravstva TK Bože Jurića, i ove će vakcine biti stavljene na raspolaganje građanima našeg kantona, s akcentom na to da se revidiraju spiskovi i najefikasnije iskoriste dobijene vakcine.

Ovom je prilikom posebno naglašeno da je većina medicinskih radnika u prvom valu vakcinisana upravo vakcinama AstraZeneca i do sada nisu prijavljene nus pojave.

Uposlenici Doma zdravlja Tuzla do sada su vakcinisali 6.034 a revakcinisali 1.793 građanina što, prema riječima direktora Suada Bijedića, iznosi oko 6 % ukupno vakcinisanih. Ovom je prilikom posebno ukazano na problem izostanka dnevnih izvještaja iz 13 domova zdravlja, neophodnih Zavodu za javno zdravstvo TK kako bi mogli planirati i što efikasnije provesti čitav proces organizacije postizanja kolektivnog imuniteta.

Kada je u pitanju nadzor provođenja mjera policija je nastavila aktivnosti i od 1.379 kontrolisanih ugostiteljskih objekata u posljednjih sedam dana nije zabilježen nijedan slučaj kršenja propisanih mjera.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

Dječiji festival ‘Vezeni most’ otvoren u Tuzli

Međunarodni dječji festival "Vezeni most" danas je počeo u Tuzli, a u naredna tri dana publika će imati priliku uživati u bogatom programskom sadržaju. -...