Wednesday, October 27, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiKreativan hobi Sanele Sarajlić iz Srebrenika, izrađuje jestive bukete

Kreativan hobi Sanele Sarajlić iz Srebrenika, izrađuje jestive bukete

-

Sanela Sarajlić iz Srebrenika po zanimanju je profesorica razredne nastave, a nakon dugogodišnjeg traženja posla u struci, odlučila se za kreativan hobi i prva na području Tuzlanskog kantona počela se baviti jestivom floristikom.

Nakon što ponovo nije dobila posao u školi, uprkos prijavi na konkurs, počela je razmišljati o tome šta bi u međuvremenu mogla raditi, kako bi imala svoju aktivnost i izvor prihoda, te je odlučila putem interneta istraživati kako se prave jestivi buketi.

Svoje prve bukete počela je isporučivati putem Facebook i Instagram profila pod nazivom “Sanela Jestivi Buketi“, a nakon samo nekoliko mjeseci razvila je svoj mali “biznis”.

U razgovoru za Fenu otkrila je da je sama osmislila svoj model izrade jestive floristike. Prve jestive bukete koje je izradila poklonila je bližnjima, a nakon što se saznalo za taj njen kreativni hobi, pojavili su se i prvi kupci, čiji je broj vremenom rastao.

Za izradu manjeg buketa potrebno je 90 minuta intenzivnog rada, kaže ova tridesetšestogodišnjakinja, pojasnivši da se cijena određuje prema želji i zahtjevu kupca.

Bukete izrađuje od voća, povrća, slatkiša, suhomesnatih proizvoda, pića, grickalica, sireva u kombinaciji sa cvijećem.

-Inspiracija za buket dolazi s osjećajem nakon razgovora s kupcem, kada me upozna s tim kome poklanja buket i za koju priliku – kaže Sarajlić.

Naglasila je da je u tom poslu najviše ispunjava radost ljudi u očima kada preuzimaju buket, posebno kada se radi o iznenađenjima, jer niko ne ostane ravnodušan.

Posebno je zanimljiv tzv “gurmanski buket”, koji često naručuju za muškarce, koji redovno izazove oduševljenje, a također poklanja se i ženama.

-Ovakvi pokloni su uvijek rješenje prilikom dvojbe oko toga šta pokloniti nekome za važnu priliku – navodi Sarajlić.

Motivacija joj je, kako kaže, zadovoljstvo kupaca, i to joj tvrdi ona iznova daje želju za još kreativnijim radom, jer pri isporuci buketa uvijek dođe do osmijeha, radosti i puno pozitivne energije.

Poručila je da će, ukoliko i pronađe uskoro posao u struci, nastaviti izrađivati jedinstvene bukete i baviti se jestivom floristikom.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

(VIDEO) Vijesti dana iz Tuzle i Tuzlanskog kantona

U nastavku pročitajte vijesti dana iz Tuzle i Tuzlanskog kantona...  Prema informacijama iz Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona trenutni broj vakcinisanih građana protiv koronavirusa...