Tuzla vijesti TK iz minute u minutuLjekari iz Tuzle pomogli Adisu da zaprosi svoju...

Ljekari iz Tuzle pomogli Adisu da zaprosi svoju izabranicu dok vodi borbu za život

Ljubavni meridijani i paralele na relaciji Visoko – Gradačac upleli su se kroz hiljade zaljubljenih čvorića najljepšeg bosanskog ćilima

Prelijepa Mersija Omeragić, žena zmaj iz Gradačca, osvojila je srce mladog vrijednog momka Adisa Ahmića iz Goduše koji je u Gradačcu našao posao. Adisova ljubavna priča prepuna romantike i zagrljaja sa Mersijom prijete da obori sve rekorde na tablici zaljubljenih.

Za momka iz Plaholja život je bio med i mlijeko uz začine ljubavi dok nije počeo osjećati bolove u glavi i bubrezima uz visok pritisak i slabljenje vida. Bol je pokušao sakrivati, ali je za Mersijinu ljubav posjetio doktora u Gradačcu, pa onda i u Tuzli, gdje se ljubavna priča pretvorila u životnu bitku.

Doktori su se čudili kako je uopšte izdržavao bolove jer su bubrezi skoro potpuno otkazali, a pritisak su mu teško spuštali u granice normale. Stradali su i krvni sudovi, a onda je sve počelo uticati i na vid. Sve se to dešavalo u prethodnih par sedmica gdje je Adis počeo tugovati i klonuti psihički bez svoje Mersije koja ga nije mogla viđati zbog pandemije korona virusa.

Onda je doktor iz Tuzle popravio situaciju. Osigurao je bolničku sobu u koju je telefonom pozvana Mersija. Nije znala razlog poziva i plašila se najgoreg. Kada je stigla u sobu i kada su ostali nasamo, Adis je kleknuo, izvadio zaručnički prsten i pitao želi li se udati za njega.

ljekari iz tuzle pomogli adisu da zaprosi svoju izabranicu dok vodi borbu za život
Ljekari iz Tuzle pomogli Adisu da zaprosi svoju izabranicu dok vodi borbu za život

Svi okovi stresa i brige su istog trena ‘popucali’, a Mersija je zaplakala od radosti i naravno pristala. U ljubavnom i životnom mozaiku, dio slagalice su popunili Adisovi roditelji koji su nakon puta u Gradačac dogovorili sa Mersijinim roditeljima nastavak ljubavne priče dvoje mladih. Mersijina porodica Omeragić je bila jasna. Adis i Mersija u dobru i zlu zajedno, piše VipPromo.

U subotu, 8. maja Adisa i Mersiju je vjenčao efendija Rasim Alihodžić. Goduška džamija je bilo mjesto gdje su i zvanično postali muž i žena. Adis iako već dvije sedmice na dijaliznom tretmanu, smogao je snage da zajedno sa Mersijom ispiše nove stranice zajedničkog života prepunog ljubavi. Dok su svatovi dolazili i prilazili kući skoro svi su plakali. Suze radosnice i obrazi natopljeni brigom.

˝Nemojte plakat. Dajte malo osmijeha. Dijalizni pacijent vam dolazi sa osmijehom. Nema predaje. Ja se nisam pred’o, nemojte ni vi˝,poručio je Ado nakon svadbenih petardi dobrodošlice. Svadbene sitnice, darivanje mlade, a onda odlazak na medeni dan-noć u Travnik, pa povratak u Gradačac i Tuzlu na nastavak liječenja.

Adisovo zdravlje je narušeno, ali dok ima dobrih ljudi biće i nade jer mnogo dobrih duša imaju Visoko i Goduša. Ovisno o Adisovom stanju ljubavna priča i životna bitka sada je najviše usmjerena ka osiguravanju i transplataciji bubrega, navodi VipPromo.

Životna bitka u dvoje je lakša. Ljubav sve pobjeđuje. Nadajmo se dobrim vijestima i nastavku Adisove i Mersijine romanse.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU