Tuesday, October 26, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiVijestiMinistar Ramić posjetio Kadriće i otvorio novoizgrađenu cestu

Ministar Ramić posjetio Kadriće i otvorio novoizgrađenu cestu

-

[ad_1]

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je povratničko naselje Liplje u Zvorniku, gdje je s predsjednikom Skupštine ovog grada Mensurom Selimovićem, predstavnicima povratnika i mještanima sela Kadrići pustio je u promet novoizgrađeni put.

– Posjetio sam ovo mjesto gdje smo se uvjerili da je putna infrastruktura u izuzetno lošem stanju. Mještani su rekli da mogu obezbijediti učešće od 100.000 KM. Ako neko ulaže tolika sredstva u svoje mjesto, dakle, postoji volja za oživljavanjem tog kraja. Kao što možemo vidjeti, Kadrići su doživjeli totalni preporod.

Osim puta, koji je završen do kraja sela, završili su i vodovod, rasvjetu i druge prateće sadržaje. Dijaspora je zainteresirana da ulaže u obnovu stambenih jedinica. Ljudi iz ovog sela koji borave u inostranstvu su još jednom pokazali da vole svoj kraj i svoju državu. Pozitivan je ovo primjer brige i aktivizma ljudi, a Federalno ministaratvo je tu da prepozna njihov rad i podrži ih – kazao je ministar Ramić.

Ministar Ramić posjetio Kadriće i otvorio novoizgrađenu cestu
Ministar Ramić posjetio Kadriće i otvorio novoizgrađenu cestu 2
Gradska uprava Zvornik podržala je projekat izgradnje puta.

Zahvaljujući gradonačelniku i gradskoj upravi dio sredstava je izdvojen i za izgradnju puta u Kadriće. Velika je teritorijalna površina grada, radi ograničenja budžetskih sredstava nismo uvijek u mogućnosti pomoći. Povratnici uvijek mogu računati da ćemo pružiti svaki vid podrške kada je u pitanju administrativna priprema ili neka stručna pomoć, a još bolje je kad obezbijedimo i učešće u projektima. Kadrići su prepoznati kao mjesto gdje ima volje da se načine pozitivni koraci i pomogli smo i kroz dodjelu finansijskih sredstava. Slično ćemo raditi i u drugim povratničkim mjesnim zajednicama – kazao je Selimović

U izgradnji puta učestvovali su i mještani, značajnije oni koji žive u dijaspori, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

www.b1tv.ba

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

Ovo su današnje radarske kontrole u TK

Najavljeni radari na području Tuzlanskog kantona Na putevima u Bosni i Hercegovini, brzinu kretanja vozila u saobraćaju, osim stacioniranih, mjere i brojni nestacionirani radari. PU TUZLA...