Ministar Ramić posjetio Kadriće i otvorio novoizgrađenu cestu


Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je povratničko naselje Liplje u Zvorniku, gdje je s predsjednikom Skupštine ovog grada Mensurom Selimovićem, predstavnicima povratnika i mještanima sela Kadrići pustio je u promet novoizgrađeni put.

– Posjetio sam ovo mjesto gdje smo se uvjerili da je putna infrastruktura u izuzetno lošem stanju. Mještani su rekli da mogu obezbijediti učešće od 100.000 KM. Ako neko ulaže tolika sredstva u svoje mjesto, dakle, postoji volja za oživljavanjem tog kraja. Kao što možemo vidjeti, Kadrići su doživjeli totalni preporod.

Osim puta, koji je završen do kraja sela, završili su i vodovod, rasvjetu i druge prateće sadržaje. Dijaspora je zainteresirana da ulaže u obnovu stambenih jedinica. Ljudi iz ovog sela koji borave u inostranstvu su još jednom pokazali da vole svoj kraj i svoju državu. Pozitivan je ovo primjer brige i aktivizma ljudi, a Federalno ministaratvo je tu da prepozna njihov rad i podrži ih – kazao je ministar Ramić.

ministar ramić posjetio kadriće i otvorio novoizgrađenu cestu
Ministar Ramić posjetio Kadriće i otvorio novoizgrađenu cestu
Gradska uprava Zvornik podržala je projekat izgradnje puta.

Zahvaljujući gradonačelniku i gradskoj upravi dio sredstava je izdvojen i za izgradnju puta u Kadriće. Velika je teritorijalna površina grada, radi ograničenja budžetskih sredstava nismo uvijek u mogućnosti pomoći. Povratnici uvijek mogu računati da ćemo pružiti svaki vid podrške kada je u pitanju administrativna priprema ili neka stručna pomoć, a još bolje je kad obezbijedimo i učešće u projektima. Kadrići su prepoznati kao mjesto gdje ima volje da se načine pozitivni koraci i pomogli smo i kroz dodjelu finansijskih sredstava. Slično ćemo raditi i u drugim povratničkim mjesnim zajednicama – kazao je Selimović

U izgradnji puta učestvovali su i mještani, značajnije oni koji žive u dijaspori, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

www.b1tv.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU