Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović uputio bajramsku čestitku (VIDEO)

Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović uputio je čestitku povodom ramazanskog Bajrama

U bajramskoj poruci muftija Fazlović navodi da je svako dužan, da se koliko god može više, u dobru natječe i da svojim djelima koristi drugima. Najbolji među ljudima je onaj ko je najkorisniji, poručuje Muhammed, a.s., podsjetio je Fazlović.

Posebno se to cijeni kada se izdašno pomaže onima koji su u nevolji i čije su potrebe najočitije, istaknuo je, pozvavši sve da im olakšaju stanje i pruže utjehu u bajramskim danima, i da to budu trajne vrline ljudi.

Ukazujući na jedan od svijetlih primjera nesebičnosti, iskazao je zahvalnost ljekarima i svom medicinskom osoblju na dugotrajnom i odgovornom bdjenju nad zdravljem građana, posebno u vrijeme prijetećih talasa pandemije kojoj je stanovništvo još izloženo.

  • Neka im za njihovu požrtvovanost dragi Bog pruži Svoju nagradu, osnaži ih i podari im svako dobro. S posebnim osjećanjem i mišlju u ovim blagoslovljenim ramazanskim i predbajramskim trenucima, Allahu, dž.š. upućujemo dovu da olakša stanje bolesnima, da njihov oporavak uveća nadu i radost u njihovim porodicama – poručio je.
  • Allaha Svemilosnog molim da svim muslimanima i muslimankama primi njihove ramazanske ibadete i da ih poživi u sreći i zadovoljstvu. Zahvalni smo im na njihovoj odlučnosti i istrajnosti da zajedno sa svojim čestitim imamima jačaju duh našeg naroda i temelje naše domovine. Posebno smo ponosni na naše džemate u Podrinju i Posavini kojima dugujemo stalnu pažnju i podršku. Pozivam vas da drugog dana Bajrama obiđemo mezarja naših najmilijih i šehitluke gdje su najbolji sinovi naše domovine – poručio je Fazlović u bajramskoj čestitki. (Fena)

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU