Tuzla vijestiMuftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović uputio bajramsku čestitku (VIDEO)

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović uputio bajramsku čestitku (VIDEO)

Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović uputio je čestitku povodom ramazanskog Bajrama

U bajramskoj poruci muftija Fazlović navodi da je svako dužan, da se koliko god može više, u dobru natječe i da svojim djelima koristi drugima. Najbolji među ljudima je onaj ko je najkorisniji, poručuje Muhammed, a.s., podsjetio je Fazlović.

-Oglašavanje-

Posebno se to cijeni kada se izdašno pomaže onima koji su u nevolji i čije su potrebe najočitije, istaknuo je, pozvavši sve da im olakšaju stanje i pruže utjehu u bajramskim danima, i da to budu trajne vrline ljudi.

Ukazujući na jedan od svijetlih primjera nesebičnosti, iskazao je zahvalnost ljekarima i svom medicinskom osoblju na dugotrajnom i odgovornom bdjenju nad zdravljem građana, posebno u vrijeme prijetećih talasa pandemije kojoj je stanovništvo još izloženo.

  • Neka im za njihovu požrtvovanost dragi Bog pruži Svoju nagradu, osnaži ih i podari im svako dobro. S posebnim osjećanjem i mišlju u ovim blagoslovljenim ramazanskim i predbajramskim trenucima, Allahu, dž.š. upućujemo dovu da olakša stanje bolesnima, da njihov oporavak uveća nadu i radost u njihovim porodicama – poručio je.
  • Allaha Svemilosnog molim da svim muslimanima i muslimankama primi njihove ramazanske ibadete i da ih poživi u sreći i zadovoljstvu. Zahvalni smo im na njihovoj odlučnosti i istrajnosti da zajedno sa svojim čestitim imamima jačaju duh našeg naroda i temelje naše domovine. Posebno smo ponosni na naše džemate u Podrinju i Posavini kojima dugujemo stalnu pažnju i podršku. Pozivam vas da drugog dana Bajrama obiđemo mezarja naših najmilijih i šehitluke gdje su najbolji sinovi naše domovine – poručio je Fazlović u bajramskoj čestitki. (Fena)

Popularno ovih dana