Tuesday, October 26, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiMUP TK: Novo radno vrijeme šalter sale u Tuzli

MUP TK: Novo radno vrijeme šalter sale u Tuzli

-

Šalter sala će raditi u dvije smjene

Zbog sezone godišnjih odmora, ali i zbog činjenice da usljed epidemiološke situacije izazvane COVIDOM 19 veliki broj građana nije pravovremeno zamijenio lične dokumente, povećan je broj zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata u Tuzlanskom kantonu. Shodno tome, Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je donijelo Odluku o radnom vremenu šalter sale („CIPS-a“) u Tuzli, koje se po ovoj Odluci organizuje u dvije smjene tj. rad šalter sale počinje u 07,30 sati i traje do 19,00 sati, počevši od ponedjeljka, 05.07.2021. godine.

Cilj donošenja ovakve odluke je da se građanima Tuzlanskog kantona olakšaju procedure predaje zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata, uz napomenu da ćemo i dalje pratiti situaciju i u skladu sa njome poduzimati dalje mjere.

”Koristimo priliku da građane zamolimo za strpljenje i razumijevanje, te da ih pozovemo da na vrijeme provjere važnost svojih ličnih dokumenata i pravovremeno podnesu zahtjev za izdavanje novih”, istakli su iz MUP-a.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

(VIDEO) Najaktuelnije danas iz Tuzlanskog kantona

Najaktuelnije vijesti danas iz Tuzlanskog kantona pročitajte u nastavku... Na prostoru Tuzlanskog kantona evidentiran je 201 novi slučaj zaraze korona virusom. Najviše novozaraženih je u Tuzli...