back to top

Načelnik Kalesije upriličio prijem za predstavnike KK Bosna Kalesija –

načelnik kalesije upriličio prijem za predstavnike kk bosna kalesija –

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić zajedno sa savjetnikom Alijom Džafićem danas je upriličio sastanak sa predstavnicima košarkaškog kluba „Bosna” Kalesija. Sastanku su pored predsjednika Ibrahima Aljića prisustvovali i članovi uprave Ibrahim Čanić i Nihad Muhamedbegović kao i mladi košarkaši Omar Halilović, Dino Smajić i Nadir Muhamedbegović.

Tema sastanka bila je pomoć Općine Kalesija za početak takmičenja u okviru A2 lige koja se igra na nivou Federacije BiH i koja broji 12 klubova među kojima je i Bosna.

Iz našeg budžeta mi izdvajamo direktno za košarku 10.000 KM, a određana sredstva dobiju i preko Sportskog saveza. Ja se nadam da će ova djeca naredne godine zaigrati u Gradskoj dvorani u Kalesiji jer imamo obećanja i od Vlade TK i Vlade FBiH da će pomoći da se ista završi kako bi imali daleko bolje uslove za rad sa mlađim kategorijama, kazao je načelnik Sead Džafić.

Džafić je istakao da će košarkaši ali i drugi sportisti imati podršku njega kao načelnika jer su oni najbolji promotori općine.

Predsjednik kluba Ibrahim Aljić načelnika je upoznao sa aktivnostima koje klub provodi, istakavši da preko stotinu djece ima na treninzima ovog kluba što je jedno bogastvo kako za klub tako i za samu općinu.

On je kazao da će klub učiniti sve da se ove sezone predstavi u najboljem svjetlu u A2 ligi, a očekuje se i podrška privrednih društava kako bi klub i dalje postizao dobre rezultate i nizao uspjehe.

Košarkaški klub Bosna naredne godine slavi svoj četrdeseti rođendan te se nadaju da će pored tog slavlja, imati razloga da slave i dobre rezultate.

Članovi uprave KK Bosna su načelniku poklonili i majicu sa klubskim obilježjem uz poruku hvala za podršku.


studiod.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU