Nadir Ajanović velika nada bh. fudbala

Nadir Ajanović je još jedan u nizu mladih fudbalera koji je rođen i odrastao u Austriji. Ovaj 17-godišnjak član je Akademije U18 Flajeralarm Admira škole nogometa u Beču.

Roditelji su mu porijeklom iz Tuzle i Zenice gdje često provodi odmore. Još uvijek nastupa za ekipu iz Beča a imao je poziv i za Austrijsku U16 reprezentaciju, međutim njegovo opredijeljenje jeste da igra za reprezentaciju BiH.

nadir ajanović velika nada bh. fudbala
Nadir Ajanović

Igra na pozicijama lijevog, desnog i ofanzivnog veznog igrača. Krasi ga smirenost i odlična kontrola lopte, dobro praćenje igre, pasovi a uz to ima snažan i precizan udarac.

Ove sedmice po prvi puta nastupa za u17 reprezentaciju Zmajeva u prijateljskoj utakmici protiv Srbije. Nadir je igrač koji bi mogao imati veliku karijeru i koji će svakako biti od velike koriti mladim zmajevima i nadamo se njegovim nastupima i za ostale selekcije naše zemlje.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU