TuzlaNajavljena javna debata kandidata za gradonačelnika Tuzle

Najavljena javna debata kandidata za gradonačelnika Tuzle

Javna debata planiranu je za utorak, 31.01.2023. godine u 18.00h u dvorani Kaleidoskop, “Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Tuzle”.

Debatu zajednički organizuju Forum građana Tuzle u okviru projekta „Zarobljeni zrak“ i Omladinski pokret Revolt u okviru projekta „Ohrabrivanje učešća mladih u procesima donošenja odluka“.

Javna debata ima za cilj predstavljanje kandidata za gradonačelnika za prijevremene izbore 2023. godine, kao i aktivnu participaciju građanstva u javnom životu, a koja podrazumijeva saradnju sa predstavnicima/ama lokalne vlasti u kojoj građani/ke daju svoje prijedloge i učestvuju u realizaciji odluka, te na taj način utiču na odlučivanje u zajednici. Samim time, na osnovu ishoda javne debate građani i građanke mogu donijeti informiranu odluku o tome kome će dati svoje povjerenje na prijevremenim izborima.

Javna debata nije prostor za konfrontaciju kandidata. Format javne debate daje jednake šanse i mogućnosti svim učesnicima da predstave svoj program kroz odgovaranje na unaprijed definisana pitanja u skladu sa debatnim pravilima. Ta pravila podrazumijevaju da će svi kandidati biti tretirani jednako, na svako pitanje svaki kandidat će imati vrijeme za odgovor u trajanju od 2 minute, te pravo na repliku u trajanju od 1 minute. Oblasti iz kojih će pitanja biti postavljena se tiču lokalne politike, planova i programa kandidata, te političkih vrijednosti kandidata.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU