Tuzla vijestiNakon velikih padavina gazdinstvo Dragana Piljića pretrpjelo ogromnu materijalnu štetu (VIDEO)

Nakon velikih padavina gazdinstvo Dragana Piljića pretrpjelo ogromnu materijalnu štetu (VIDEO)

Nakon jučerašnjih padavina najveća šteta zabilježena je u gornjem slivu rijeke Soline

S obzirom na to da je na tom području za 20 minuta palo više od 60 l/m2 padavina, za kratko vrijeme formirali su se bujični potoci koji su napravili štetu na nekoliko stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata.

-Oglašavanje-

Najviše problema zabilježeno je u zaseoku Piljići (Donje Breške) gdje je ogromnu štetu pretrpjelo gazdinstvo Dragana Piljića. Njegovu kuću, ugostiteljski objekat, radionicu i zemljište zatrpala je velika količina mulja i tom prilikom pričinjena je velika materijalna šteta, javlja RTV7.

Na terenu su bili vatrogasci, ekipe Komunalca, cisterne s vodom za čišćenje mulja koje je obezbjedio tuzlanski Vodovod, mehanizacija Komemorativnog centra, a na teren je izašla i ekipa Veterinarske stanice kako bi izvršili dezinfekciju nakon čišćenja.

U pomoć su pristigli brojni mještani ovog zaseoka, ali i susjednih naselja, kako bi zajedničkim snagama što prije raščistili teren, te svojim angažmanom na terenu pokazali da je humanost u ovakvim situacijama najvažnija.

Gradonačelnik Tuzle i predstavnici Civilne zaštite su također obišli ovaj lokalitet i uvidjeli da je pomenuto domaćinstvo pretrpjelo ogromnu materijalnu štetu. Zbog mogućnosti novih padavina ovaj teren je osiguran kako ne bi došlo do novih problema.

Popularno ovih dana