Nakon velikih padavina gazdinstvo Dragana Piljića pretrpjelo ogromnu materijalnu štetu (VIDEO)

Nakon jučerašnjih padavina najveća šteta zabilježena je u gornjem slivu rijeke Soline

S obzirom na to da je na tom području za 20 minuta palo više od 60 l/m2 padavina, za kratko vrijeme formirali su se bujični potoci koji su napravili štetu na nekoliko stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata.

Najviše problema zabilježeno je u zaseoku Piljići (Donje Breške) gdje je ogromnu štetu pretrpjelo gazdinstvo Dragana Piljića. Njegovu kuću, ugostiteljski objekat, radionicu i zemljište zatrpala je velika količina mulja i tom prilikom pričinjena je velika materijalna šteta, javlja RTV7.

Na terenu su bili vatrogasci, ekipe Komunalca, cisterne s vodom za čišćenje mulja koje je obezbjedio tuzlanski Vodovod, mehanizacija Komemorativnog centra, a na teren je izašla i ekipa Veterinarske stanice kako bi izvršili dezinfekciju nakon čišćenja.

U pomoć su pristigli brojni mještani ovog zaseoka, ali i susjednih naselja, kako bi zajedničkim snagama što prije raščistili teren, te svojim angažmanom na terenu pokazali da je humanost u ovakvim situacijama najvažnija.

Gradonačelnik Tuzle i predstavnici Civilne zaštite su također obišli ovaj lokalitet i uvidjeli da je pomenuto domaćinstvo pretrpjelo ogromnu materijalnu štetu. Zbog mogućnosti novih padavina ovaj teren je osiguran kako ne bi došlo do novih problema.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU