back to top

Nastavljen šesti ciklus otvorenih predavanja pod nazivom “Srijeda na Filozofskom fakultetu”

Sutra u 17.000 sati na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli prof.dr.sc. Alica Arnaut održati predavanje o temi “Novi pogledi na nastavu bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika”. Time će biti nastavljen šesti ciklus otvorenih predavanja pod nazivom “Srijeda na Filozofskom fakultetu”.

Kratak izvod iz predavanja:

Kurikularne reforme koje se provode u BiH predstavljaju ispravan put ka promjeni paradigme podučavanja koja nije fokusirana isključivo na puko, često kratkoročno, usvajanje znanje nego na razvijanje kompetencija koje oblikuju samostalnu individuu sposobnu za procjenu dostupnih informacija, ali i kritičku samoprocjenu. U tom smislu, moraju se promijeniti i koncepti podučavanja studenata metodama i metodologiji rada u učionici.

Na koji način podučavati buduće nastavnike bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika, kako bi bili pripremljeni za rad sa novim generacijama, te koji su putevi razvoja metodičkih i metodoloških postavki savremene nastave jezika i književnosti saznajte u srijedu na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli kroz javno predavanje Novi pogledi na nastavu bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti. Predavanje će održati van. prof. dr. Alica Arnaut sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Više informacija o programu šestog ciklusa javnih predavanja „Srijeda na Filozofskom fakultetu“ moguće je naći na web stranici Fakulteta www.ff.untz.ba.

rtvtk.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU