back to top

Neformalne ženske lobi grupe u TK sve aktivnije

neformalne ženske lobi grupe u tk sve aktivnijeProteklog vikenda,članice naših neformalnih ženskih lobi grupa sa područja Tuzlanskog kantona okupile su se kako bi nastavile sa radom na projektu “Neformalne ženske lobi grupe – Aktivizmom do ravnopravnosti u lokalnojzajednici”. Ovaj projekat, koji ima za cilj unapređenje položaja žena i djevojaka na području Tuzlanskog kantona, prepoznat je kao ključna inicijativa za ostvarivanje promjena u našoj zajednici.

Tokom vikenda, članice grupe su se posvetile kreiranju “Planova monitoringa i evaluacije akcionih planova”.Ova aktivnost ima za cilj bolje usmjeravanje napora i resursa prema ostvarivanju konkretnih ciljeva vezanih za ravnopravnost žena.Ovaj korak je od suštinskog značaja kako bismo ostvarile ciljeve projekta i pružile ženama i djevojkama Tuzlanskog kantona bolju budućnost.

Neformalne ženske lobi grupe su uvijek bile posvećene međusobnoj podršci i jačanju veza među ženama.Na radionicama, članice su imale priliku razmijeniti iskustva, ideje i strategije za dalji rad. Ovo je još jedan korak ka jačanju ženske solidarnosti i promociji aktivizma među ženama.

Želimo istaknuti da ovaj projekt ne bi bio moguć bez podrške Heinrich-Böll-Stiftung.Njihova podrška nam omogućava da radimo na ostvarivanju naših ciljeva i da budemo glas za promjene u našoj zajednici.

Nastavljamo s entuzijazmom i predanošću prema našem cilju unapređenja položaja žena i djevojaka u Tuzlanskom kantonu.Pozivamo sve zainteresovane da nas prate i podrže u našim aktivnostima jer zajedno možemo ostvariti promjene koje želimo vidjeti u našoj zajednici./Ena Džambić/

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU