back to top

Obavezno pravilno isticanje državne zastave –

Bosna i Hercegovina slavi  1. mart  kao Dan nezavisnosti  naše zemlje. Jedan od načina obilježavanja ovog značajnog dana jeste i isticanje državne zastave.

Komunalna inspekcija Grada upozorava sva pravna i fizička lica – korisnike poslovnih objekata i prostora, da je Odlukom o komunalnom redu, propisana obaveza isticanja državne zastave u dane praznika koji se obilježava.

Zastava se ističe uoči dana koji se obilježava i to sa ulične strane objekta, a skida prvi naredni dan iza dana, odnosno praznika koji se obilježava.

Zabranjeno je isticanje prljave, pocijepane, izgužvane, izblijedjele zastave, kao i zastave nepropisnog oblika i dimenzija.

Za nepoštivanje obaveze isticanja državne zastave u dane praznika koji se obilježava, predviđena je novčana kazna u iznosu do 1.000,00 KM.

Komunalna inspekcija kao i komunalni redari Grada , će izvršiti kontrolu isticanja  državne zastave u dane praznika  i protiv svih onih  koji se ne budu pridržavali gore navedene obaveze, biće preduzete mjere  u skladu sa Zakonom.

obavezno pravilno isticanje državne zastave –obavezno pravilno isticanje državne zastave –


radiogracanica.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU