SportObilježeno 103 godine postojanja RSD Sloboda

Obilježeno 103 godine postojanja RSD Sloboda

U ateljeu Ismet Mujezinović sinoć je upriličena “crveno – crna” noć u povodu 103. rođendana Radničkog sportskog društva Sloboda iz Tuzle.

Predsjednik RSD Sloboda Aid Berbić u svom govoru se dotakao bitnih historijskih činjenica i izrazio zadovoljstvo što se u Tuzli već 103 godine baštini ideja Slobode.

  • U evropskim i svjetskim okvirima Tuzla je relativno mali grad, ali smo uspjeli 103 godine baštiniti i očuvati ideju Slobode. U ovoj godini Atletski klub Sloboda Tehnograd proslavlja 75. rođendan i odlukom UO RSD Sloboda ovo večer je posvećeno i atletičarima koji su jedni od najplodonosnijih članova RSD Sloboda – kazao je Berbić.

Atletski klub Sloboda Tehnograd je uručio priznanja zaslužnim članovima, a direktorica kluba Kada Delić-Selimović podsjetila je na učesnike Olimpijskih igara iz ovog kluba. Prvi olimpijac Tuzle bio je Vinko Galušić, koji je pozdravljen gromoglasnim aplauzom, a na Olimpijadi je, između ostalih, učestovovala i Kada Delić-Selimović.

  • Imat ćemo još olimpijaca u to sam uvjerena – poručila je Delić-Selimović.

Radničko sportsko društvo u Tuzli osnovano je 1919. godine pod imenom Gorki, ali su ubrzo tadašnje vlasti zabranile njegov rad. Reaktivirano je pod imenom RSD Sloboda i opstao u najtežim vremenima Drugog svjetskog rata i agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Trenutno RSD Sloboda okuplja sportiste u 14 klubova i tamburačkoj sekciji. (Fena)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU