Tuzla vijestiOdržan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 25. maja u Tuzli

Održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 25. maja u Tuzli

Sastanak Organizacionog odbora za komemorativno obilježavanje 25. Maja 1995. godine održan je u četvrtak

Sastanku su prisustvovali roditelji stradalih na Kapiji, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović sa saradnicima, predstavnici JU Centar za kulturu Tuzlu i JKP Saobraćaj i komunikacije , predstavnici PVJ Tuzla i načelnik PU Tuzla.

-Oglašavanje-

Na sastanku je dogovoreno da će u Tuzli, u utorak, 25. maja 2021. godine biti upriličeno komemorativno obilježavanje dvadesetšeste godišnjice tragedije na Kapiji, u znak sjećanja na stradanje tuzlanske mladosti 25. maja 1995. godine, kao i na sve civilne žrtve rata u Tuzli.

Za 11,00 sati planirano je polaganje vijenaca i cvijeća civilnim žrtvama na Aleji mladosti na Slanoj banji, a u u 12,00 sati polaganje vijenaca i cvijeća na Kapiji. U 20.55 sati i ove će se godine u Tuzli oglasiti sirene koje će označiti trenutak kada je granata ispaljena sa Ozrena pala na Kapiju i usmrtila naše mlade sugrađane.

Gradonačelnik Jasmin Imamović upoznao je roditelje stradalih da je Grad Tuzla u proteklom periodu mnogo uradio na uređenju kompleksa Slana Banja, uključujući i uređenje Aleje mladosti, mjesta na kojem je ukopana većina mladih stradalih na Kapiji. U sklopu radova, postavljen je i zid na kojem se nalaze upisana imena svih civilnih žrtava rata u Tuzli.

Protokol komemorativnog obilježavanja 25. maja biće prilagođen poštovanju svih higijensko-epidemioloških mjera, koje su na snazi u cilju prevencije i zaštite od pandemije. (RTV7)

Popularno ovih dana