back to top

Održana manifestacija “ Dan 211 Oslobodilačke brigade i 212. brdske brigade.

Uz prisustvo velikom broja boraca i komandanata, predstavnika boračkih organizacija, gradonačelnika Srebrenika Adnana Bjelića, delgacija Gradske uprave i vijeća, predstavnika javnog i političkog života u Srebreniku, danas je u ovom gradu održana manifestacija “ Dan 211 Oslobodilačke brigade i 212. brdske brigade.

Ova manifestacija posvećena je čuvanju sjećanja na ove formacije Armije republike Bosne i Hercegovine koje su činili borci iz Srebrenika koji su u tokom agresije na našu domovinu dali ogroman doprinos odbrani Srebrenika, Gradačca, Brčkog i drugih teritoririja, a također i oslobodilačkim akcijama širom Bosne i Hercegovine.

Organizator ove manifestacije je boračko udruženje “OBDOOR 92.-95.” , a u sklopu programa upriličeno je svečano polaganje cvijeća na centralnom spomen obilježju šehidima i pogunilim borcima , kao i na spomen kosturnici u centru Srebrenika, svečano postrojavanje ratnih veterana, kao i svečana akademija u Kino sali Doma kulture.

O značaju srebrenički brigade i boraca njihovom ratnom putu govorio je komandant Abdurahman Fazlić, a gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić govorio je važnosti čuvanja kulture sjećanja na najteže dane i najhrabrije i najzaslužnije sinove i kćeri ovog grada i naše domovine.

Upriličen je i  zanimljiv kulturno-umjetnički program uz učešće većeg broja mladih ljudi, kao i prigodno druženje, a cjelokupna manifestacija organizovana je na jednom visokom nivou.

www.radiosrebrenik.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU