Opasani trend sve zastupljeniji u Tuzli: Tinejdžeri zbog selfija rizikuju živote, upućena inicijativa

Opasni trend pravljenja selfie fotografija na mjestima na kojima ugrožavaju svoje živote, sve je zastupljeniji među tinejdžerima u Tuzli, a u cilju sprečavanja neželjenih scenarija upućena je inicijativa kojom se traži reakcija nadležnih

Tri tinejdžerke iz Tuzle nedavno su šokirale bh. javnost kada su se nepormišljeno popele na strmi dio krova zgrade u naselju Stupine, najvjerovatnije u želji da naprave savršenu selfie fotografiju.

Nedugo nakon toga, njihov primjer, u još opasnijem izdanju slijedili su i maloljetnici koji su se popeli na visoki dimnjak Doma penzionera u Tuzli.

Međutim, trend ni tada nije zaustavljen, s obzirom na to da su se tri mladića odlučila za pravljenje fotografija na krovu zgrade koja je smještena u centru Tuzle.

Ovakvi nepromišljeni i po život opasni potezi naveli su zastupnika Demokratske fronte u Skupštini Tuzlanskog kantona Mahira Mešalića da uputi inicijativu nadležnim s ciljem poduzimanja koraka kako bi se opasni trend zaustavio.

U cilju sprečavanja eventualnih tragedija te gubitaka života mladih ljudi, Mešalić od nadležnih institucija zahtjeva hitno reagovanje, odnosno preveniranje i poduzimanje adekvatnih mjera, poput zabrane pristupa krovovima visokospratnih zgrada maloljetnim osobama radi fotografisanja i promovisanja na društvenim mrežama.

Mešalić je upozorio da u svijetu raste broj smrti povezanih sa snimanjem selfi i ostalih neobičnih fotografija, a u potrazi za jačanjem vlastitog brenda mladi se često odlučuju za odlazak na opasna mjesta, što sa sobom može donijeti tragične ishode. (Klix/A.K.)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU