TK INFOOŠ Đurđevik spremno dočekala novu školsku godinu

OŠ Đurđevik spremno dočekala novu školsku godinu

[ad_1]

dočekala novu školsku godinu

Tačno 70 učenika centralne i područnih škola Đurđevika sa nestrpljenjem je očekivalo početak nove školske godine.

Mnogi učenici željno su iščekivali povratak u škole smatrajući da se na bolji način znanje usvaja kada u svakom trenutku mogu potražiti pomoć od nastavnika ili drugova što su i navikli.

-Oglašavanje-

Redovan odlazak u školu pruža mnogo više interakcije između učenika, ali i nastavnika sa učenicima. Ovakav model usvajanja gradiva nakon godinu i po dana online nastave potražio je period adaptacije.

I u osnovnim školama Đurđevika primjetan je pad broja upisanih prvačića. Prvog dana nove školske godine u prvi razred pošlo je 58 učenika, dok su prošle godine upisana 74 učenika. Tendencija pada učenika stvara probleme u organizaciji nastave u nekim područnim školama Đurđevika.

dočekala novu školsku godinu

U centralnoj te područnim školama u Đurđeviku u proteklom periodu u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona te Ministarstvom obrazovanja realizovani su brojni projekti kako bi drugi dom đaka koji pohađaju ove škole bio ljepše i toplije mjesto za boravak.

U narednom  periodu nastavit će se radovi na uređenju škola u mjesnoj zajednici Đurđevik.

Trenutne higijensko-epidemiološke mjere kao i model nastave ostaju na snazi do 15. septembra, nakon čega će se u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom donijeti odluka o načinu nastavka izvođenja nastave u narednom periodu.

Uposleno osoblje svih škola sa područja našeg grada poduzima sve neophodne mjere i radnje kako bi svi koji dolaze u škole bili sigurni te kako bi se zadržao trenutni model nastave.

rtvzivinice.tv 

Popularno ovih dana