Plava poliklinika Tuzla – zašto izabrati usluge ove poliklinike?

Od 1998. godine radili smo na stvaranju zdravstvene ustanove koja je u potpunosti  fokusirana  na Vas – s ciljem pružanja sveobuhvatnih medicinskih usluga najviše kvalitete, na jednom mjestu.

Danas smo jedna od tehnološki najmodernije opremljenih zdravstvenih ustanova u BiH, sa više od 70 stalno zaposlenih i velikim brojem konsultanata. 300.000 zadovoljnih pacijenata najbolja su potvrda našeg uspjeha i poticaj za kontinuirano usavršavanje.

Tokom godina čelnici Plave poliklinike sveobuhvatni asortiman vrhunskih zdravstvenih usluga za cijelu porodicu. Osim izvanredne primarne njege, nude širok spektar specijaliziranih kliničkih usluga, od ginekologije, kardiologije, gastroenterologije do dermatologije, neurologije, endokrinologije, medicine rada i hirurških i mnogih drugih usluga. 

Posvećeni su pružanju najnovije medicinske tehnologije i naprednih medicinskih postupaka. U njihovoj ponudi je vrhunska laboratoriju za testiranje na licu mjesta, koronarografija, ERCP metoda prikaza žučnih vodova kao i sveobuhvatne radiološke usluge uključujući MRI, ultrazvuk, mamografije, preglede gustoće kostiju i uobičajene rendgenske snimke.

Plava poliklinika Tuzla
Plava poliklinika Tuzla

Plava poliklinika Tuzla je jedna od najmodernijih u BiH

Plava poliklinika Tuzla je privatna zdravstvena ustanova koja je u Federaciji BiH sklopila ugovor sa Zavodom za javno zdravstvo o pružanju CT i MRI pretraga, uz zdravstvenu knjižicu, čime smo skratili liste čekanja.

Posebno ističu VIP preventivne preglede – jedinstven koncept u BiH koji Vam omogućava da u jednom danu odradite veliki broj zdravstvenih pretraga uz poseban tretman i tim ljekara koji je posvećen samo Vama – u posebno namijenjenoj sobi sa doručkom,TV-om i internetom.

Plava poliklinika Tuzla je jedna od najmodernijih u BiH
Plava poliklinika Tuzla - Pacijent na 1 mjestu! 3

Generacije porodica u Tuzlanskom kantonu i šire oslanjale su se na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu koju Plava poliklinika Tuzla pruža više od 20 godina. 

Mi u Vama ne vidimo samo pacijente – vidimo majke, kćerke, očeve, sinove i prijatelje  kao i Vašu potrebu da sa punom pažnjom budete saslušani i pregledani.  Tu smo da ispunimo Vaša očekivanja i pružimo Vam zdravstvenu uslugu najvišeg kvaliteta.

Od svakodnevnih zdravstvenih potreba do visoko specijalizovanih medicinskih usluga – možete se pouzdati u Plavu Polikliniku kako biste sačuvali Vaše zdravlje i Vaših najmilijih, navodi se iz ove poliklinike.

Plava Klinika Laboratorij

U skladu sa najvišim standardima laboratorijske prakse laboratorija “Plave poliklinike” bavi se ispitivanjem uzoraka iz biohemije, hematologije, mikrobiologije… Poštujući sve zakone kontrole kvalitete rada na sofisticiranoj opremi. Veliki dio pretraga koje se u laboratorijama “Plave poliklinike” mogu obaviti, možete pronaći na popisu koji smo za Vas pripremili u popisu naših usluga.

Ukoliko se neka od pretraga tamo ne nalazi, slobodno nam se obratite neposredno mailom, telefonom ili upitom. Laboratorijske pretrage koje vršimo, osim ako analize ne zahtijevaju određenu vremensku proceduru, u najskorije vrijeme budu gotove, pod strogim nadzorom naših inžinjera, poštujući filigransku proceduru i tačnost. 

PRIPREMA PACIJENTA

Uvaženi pacijenti, kako bi Vaši rezultati bili pouzdani, neophodno je da budete adekvatno pripremljeni  i upućeni u procedure uzorkovanja krvi.Naša je obaveza da Vas uputimo i da Vam u tome pomognemo!

Pravilna priprema pacijenta prije uzorkovanja krvi je vrlo značajna, jer od nje zavisi i tačnost rezultata.

Način pripreme ovisi od vrste analiza koje se rade. Na rezultate laboratorijskih pretraga utiču sljedeći parametri:

 • Režim ishrane
 • Indeks tjelesne mase (BMI)
 • Godine
 •  Spol
 • Primjena terapije (npr.antibiotici)
 • Trudnoća
 • Fizička aktivnost
 • Određene životne navike ( konzumiranje duhana, kafe, alkohola…)

Da bi se pravilno tumačili dobijeni rezultati i odredile referentne vrijednosti, potrebno je dati tačne podatke prije uzorkovanja.

PREPORUKE:

 •  Uzimanje uzorka za kompletnu krvnu sliku ( eritrociti, leukociti, hemoglobin…) moguće je tokom cijelog dana, adekvatan uzorak je  venska i kapilarna krv.
 •  Ne preporučuje se veća fizička aktivnost tokom 24 sata prije uzorkovanja, jer utiče na povišene vrijednosti pojedinih enzima.
 • Za većinu biohemijskih analiza ( posebno za analizu glukoze, holesterola, triglicerida…) neophodno je uzimanje uzorka na prazan stomak 10 do 12 sati nakon poslednjeg obroka.
 •  Uzorci za određivanje nivoa tumorskih markera, virusa i većine hormona, također se mogu uzimati neovisno od vremena uzorkovanja, ali je preporučljivo ne konzumirati hranu i piće najmanje 2 do 3 sata prije vađenja krvi. Za analize prolaktin, kortizol i ACTH neophodno je mirovanje od 20 minuta prije uzorkovanja.
 • Za pojedine analize je izuzetno značajno vrijeme uzimanja uzorka ( cirkadijalni ritam), faza menstrualnog ciklusa ili nedjelja trudnoće, i tada je neophodna konsultacija sa liječnikom prije uzorkovanja da bi se pribavio pravilan uzorak.
 •  Za analizu urina potrebno je, nakon lične higijene ( toaleta toplom vodom i sapunom), prvi jutarnji urin ( srednji mlaz)  u sterilnoj posudi u najkraćem mogućem roku donijeti u laboratoriju.
 • Za pacijente koji su na  oralnoj antikoagulantnoj terapiji ili bilo kojoj drugoj terapiji za hronične bolesti, preporuka je  vađenje krvi u jutarnjim satima, a odmah nakon uzorkovanja i uzimanje uobičajene terapije.

Plava poliklinika Ginekologija

Ginekologija Plave poliklinike osmišljena je kao moderni dijagnostičko-terapeutski odjel, primarno usmjeren na zaštitu zdravlja i liječenje žena svih generacija, od reproduktivnog doba do menopauze i postmenopauze. 

Pokušavamo pacijentice upoznati sa aktuelnim ginekološkim temama i novim mogućnostima liječenja. Potičemo beskompromisnu bliskost sa ginekologom, jer su nam diskrecija i povjerenje imperativ. 

Opremljeni smo najsavremenijom medicinskom opremom i prilagođavamo se uvijek novim potrebama, što nam uzajamno pruža velike mogućnosti. 

Nastojimo održavati kvalitet, obogatiti usluge i znanja iz ginekologije, a isključivi kriterij je: najbolje za pacijente.Neka nova nadahnuća dobijamo u hodu, a efikasnost našeg rada ogleda se u povjerenju koje nam ukazujete.

Plava poliklinika Tuzla Radno vrijeme

 • Ponedjeljak – Petak 8.00 – 19.00
 • Subota 8.00 – 19.00
 • Nedjelja 9.00 – 17.00

ADRESA PLAVE POLIKLINIKE
Tuzla: Treće Tuzlanske brigade 7

KONTAKT
Tuzla: (+387) 35 393 111

E-MAIL ADRESA

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Komentar
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
trackback

[…] Plava poliklinika Tuzla raspisala je konkurs za dodjelu specijalizacija doktorima medicine… […]