back to top

Wizz Air Tuzla Sve što trebate znati

Wizz Air Tuzla je dio jedne velike porodice Wiz Azer avio kompanija. Možemo biti ponosni na domaću Wizz Air posadu koja vrijedi za najljubaznije u grupaciji.

Wizz Air, najveća niskobudžetna avio-kompanija u Srednjoj i Istočnoj Evropi, leti za Aerodrom u Tuzli i sa njega te nudi jeftine letove za Dansku, Francusku, Nizozemsku, Norvešku, Njemačku i Švedsku.

Za sve putnike koji koriste usluge Wizz Air Tuzla, ukoliko nisu izvršili online registraciju za let (web-check-in do 3 sata prije leta), istu su dužni izvršiti na šalteru Međunarodnog aerodroma Tuzla (uz određenu novčanu naknadu 68,46 KM na dan leta).

Radno vrijeme Aerodroma Tuzla

PONEDELJAK: 03:30 – 23:30
UTORAK: : 03:30 – 23:30
SRIJEDA: : 03:30 – 23:30
ČETVRTAK: : 03:30 – 23:30
PETAK: : 03:30 – 23:30
SUBOTA: 03:30 – 23:30
NEDJELJA: : 03:30 – 23:30

Aerodrom Tuzla kontakt

 • Aerodrom Tuzla broj telefona: 00387 35 302 400
 • Aerodrom Tuzla e-mail: info@tuzla-airport.ba

Radno vrijeme agencije za prodaju karata za letove

Wizz Air Tuzla radno vrijeme

PONEDELJAK: 03:30 –21:00
UTORAK: : 03:30 – 21:00
SRIJEDA: : 03:30 – 21:00
ČETVRTAK: : 03:30 – 21:00
PETAK: : 03:30 – 21:00
SUBOTA: 03:30 – 21:00
NEDJELJA: : 03:30 – 21:00

Wizz Air Tuzla kontakt

 • Wizz Air Tuzla broj telefona: 00387 35 302 400
 • Wizz Air Tuzla e mail: info@tuzla-airport.ba

wizz air tuzla
Wizz Air Tuzla Sve što trebate znati o njima u 2021 godini!

Kako je nastao Wizz Air – Kratka historija Wizz Air kompanije

Ideja o pokretanju aviokompanije Wizz Air se rodila juna 2003. godine kada se šest ljudi sa raznovrsnim i uspješnim iskustvom u avijaciji udružilo s Józsefom Váradijem, glavnim izvršnim direktorom kompanije. Za samo tri mjeseca kompanija Wizz Air je postala registrirana kompanija spremna za polijetanje.

Prvi let je imala 19. maja 2004. iz Katovica. Wizz Air danas nudi preko 600 linija s 25 baza u regionu: Beč u Austriji; Tuzla u Bosni i Hercegovini; Sofija i Varna u Bugarskoj, Kutaisi u Gruziji; Budimpešta i Debrecin u Mađarskoj; Riga u Latviji; Viljnus u Litvaniji; Skoplje u Sjevernoj Makedoniji.

Zatim Kišnjev u Moldaviji; Katovice, Varšava, Gdanjsk, Poznan i Vroclav u Poljskoj; Bukurešt, Kluž-Napoka, Krajova, Jaši, Sibiu i Temišvar u Rumuniji; Beograd u Srbiji; London Luton u Ujedinjenom Kraljevstvu; Kijev u Ukrajini.

ponuda usluga wizz air tuzla
Wizz Air Tuzla – Zaposlenici i putncii su na prvom mjestu

Uslijedila je decenija izrastanja u najveću niskobudžetnu aviokompaniju u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Kompanija Wizz Air je uspješno završila početnu javnu ponudu dionica 25. februara 2015. godine te je primljena na Londonsku berzu.

Kompanija se sada nalazi na Londonskoj berzi (LSE) pod oznakom hartije od vrijednosti WIZZ i zapošljava više od 3000 osoba.

Na 11. godišnjicu u maju 2015. godine, kompanija WIZZ je najavila potpuno podmlađivanje brenda i nove avione kao odgovor na razvoj potreba putnika, čime je zauzela mjesto među velikim aviokompanijama Evrope.

Kompanija WIZZ je poprimila življi, svježiji i sofisticiraniji izgled i dojam. Neke od mnogih uvedenih inicijativa, pored inicijative za brendiranjem, su bile dodjela sjedišta, prioritet pri ukrcavanju, poboljšani sistem tarifa.

Air Transport World, vodeći časopis u industriji, kompaniju Wizz Air je proglasio Najboljom niskobudžetnom aviokompanijom za 2016. godinu.

ponuda usluga wizz air tuzla
Wizz Air Tuzla ima jednu od najljubaznijih posada u ovom dijelu Evrope

Wizz Air Tuzla Ponuda Usluga

Wizz Air je aviokompanija koja je usmjerena na vrijednost s fokusom na inovaciju tokom cijelog putovanja. Naš cilj je da učinimo letove dostupne građanima Centralne i Istočne Evrope, kao i da svim putnicima u Evropskoj uniji omogućimo potpuno novi doživljaj putovanja.

Koristi se najnovija tehnologija kako bi se osiguralo da Wizz Air iskustvo bude izvrsno kako u pogledu usluga tako i u pogledu odnosa cijene i pruženog kvaliteta.

Nudimo jednostavan model usluga, što podrazumijeva: putovanje bez karte, korištenje troškovno i vremenski efikasnih sekundarnih aerodroma, jedinstvenu klasu s potpuno kožnim sjedalima i hranu i piće na zahtjev uz dodatno plaćanje.

Naše nove avione, sa tehnologijom koja je najbolja u klasi, održavaju neke od najboljih kompanija, poput kompanije Lufthansa Technik. To omogućuje kompaniji da putnicima dosljedno pruža visok nivo usluga.

Aerodromi i mreža Wizz Air kompanije

Wizz Air stalno traži prilike da proširi svoju mrežu odredišta i pruži mogućnost niskotarifnog prevoza. Mi smo odlučni u postizanju najniže troškovne osnove u regiji Srednje i Istočne Evrope, a izbor aerodroma u tome ima presudan značaj.

Zbog toga letimo i na primarne i sekundarne te regionalne aerodrome, pri čemu klijentima pružamo ljubaznu i brzu uslugu uz niske troškove koji se odražavaju u WIZZ cijenama.

Neprestano vodimo pregovore kako bismo uspostavili mrežu letova na više aerodroma.

ponuda usluga wizz air tuzla
Wizz Air Tuzla je dio jedne velike porodice

Kompanije iz Wizz Air grupacije

 • Wizz Air Hungary Ltd. (registrirano sjedište: Laurus uredi, Kőér ulica 2/A, zgrada B, H-1103, Budimpešta, Mađarska; registracijski broj kompanije: 01-10-140174).
 • Wizz Air Holdings Plc. (registrirano sjedište: 44 Esplanade, Saint Helier, Jersey JE4 9WG, registracijski broj kompanije: 103356).
 • Wizz Air UK Ltd. (registrirano sjedište: Zgrada glavnog terminala, London Luton Airport, Lu2 9ly, Luton, Ujedinjeno Kraljevstvo, registracijski broj kompanije: 10982241).
  WA Pilot Academy Spolka z ograniczona Odpowiedzialnoscia (registrirano sjedište: 26 Jasna ulica, 00-054 Varšava; registracijski broj kompanije: KRS 0000674609).
 • Wizz Air Bosnia LLC (registrirano sjedište: Međunarodni aerodrom u Tuzli, Zgrada putničkog terminala, prvi sprat, soba br. 12, Gornje Dubrave b.b., 75270 Živinice, Bosna i Hercegovina; registracijski broj kompanije: MBS: 32-01-0083-15) / Wizz Air Tuzla
 • Wizz Aviation Professionals S.R.L. (registrirano sjedište: Bd. Dakija 49/8, Kišnjev, MD-2062, Republika Moldavija; registracijski broj kompanije: nije dostupno).
ponuda usluga wizz air tuzla
Wizz Air Tuzla je nedavno počeo letiti iz Banja Luke

Wizz Air nova ruta London

U decembru 2021. Wizz Air je objavio da uvodi novu rutu iz Sarajeva do Londona. Letovi će se odvijati dvaput sedmično, svakog utorka i subote.

Prvi let sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo do Aerodroma Luton London zakazan je za 29. mart 2022. godine, a karte su već dostupne u online prodaji na wizzair.com i mobilnoj aplikaciji po cijeni od 38,99 KM / 17,99 GBP*.

S obzirom da se restrikcije putovanja mogu promijeniti, Wizz Air savjetuje putnicima da na vrijeme provjere propise o putovanju. WIZZ Travel Planning Map pomaže putnicima da provjere trenutne uslove putovanja unutar Wizz Airove mreže.

Stranica označena bojama sada je optimizirana za upotrebu na mobitelima i prikazuje obimnu kartu odredišta na koja se putnici mogu ukrcati s relevantnim linkovima na web stranice vlada, stranice za putovanja i sve obrasce koje je potrebno ispuniti prije polaska.

Osim toga, da bi osigurao ugodno iskustvo putovanja, Wizz Air svojim putnicima nudi razne usluge. Dodavanjem WIZZ Flex opcije svojoj rezervaciji putnici mogu biti sigurni da, ukoliko se okolnosti promijene ili jednostavno požele putovati na drugi datum ili novo odredište, mogu ponovo rezervisati kartu za bilo koji let Wizz Aira po svom izboru.

Kako bi pomogao putnicima i posadi da putuju sigurno i bezbrižno, Wizz Air je uveo dodatne higijenske mjere kako bi podržao socijalno distanciranje tokom ukrcavanja i iskrcavanja. K

ako bi se smanjila nebitna interakcija na aerodromu, kupcima se savjetuje da check in i bilo kakvu kupovinu, kao što je plaćanje dodatnih torbi, izvrše putem interneta.

Kako zemlje počinju ublažavati ograničenja, važno je napomenuti da se putnici moraju pridržavati propisa o nošenju maski u svim avionima Wizz Aira kao dio sigurnosnih mjera.

PROČITAJTE I OVE PREPORUKE

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU