Wednesday, October 27, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiPogledajte kako se Tuzla oprostila od Balaševića

Pogledajte kako se Tuzla oprostila od Balaševića

-

Cijeli region se okupljanjem uglavnom u gradskim centrima, oprašta od preminulog legendarnog kantautora Đorđa Balaševića.

Tako se juče na Trgu slobode u Tuzli okupilo nekoliko stotina sugrađana i sugrađanki, koji su se emotivno, paljenjem svijeća, ostavljajući ruže, plišane igračke i poruke, te uz prepoznatljive stihove Panonskog mornara, oprostilo od velikog čovjeka i umjetnika.

Skup je organizovan putem društvenih mreža.

Đorđe Balašević sahranjen je juče u krugu najuže porodice. Sahrani su prisustvovali članovi uže porodice, kao i gradonačelnici Novog Sada i Ljubljane. Podsjetimo, Balašević je prije nekoliko dana primljen na Infektivnu kliniku gdje se liječio od upale pluća. Preminuo je 19. februara.

U gradovima širomBiH a i regiona hiljade ljudi od petka odaju počast preminulom kantautoru, pjesniku i svestranom umjetniku, okupljajući se uz njegove hitove, paleći svijeće i polažući cvijeće. (RTV7)

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

Za uvezivanje staža radnicima rudnika uglja odobrena 4,2 miliona KM

Vlada Federacije BiH je donijela Odluku kojom je odobrila Rudniku uglja Kreka d.o.o. Tuzla, Rudniku mrkog uglja Kakanj d.o.o. Kakanj, Rudniku mrkog uglja Breza...

Širom TK radarske kontrole

Preminuo je Asmir Zulić