Tuzla vijesti TK iz minute u minutuPogledajte kako se Tuzla oprostila od Balaševića

Pogledajte kako se Tuzla oprostila od Balaševića

Cijeli region se okupljanjem uglavnom u gradskim centrima, oprašta od preminulog legendarnog kantautora Đorđa Balaševića.

Tako se juče na Trgu slobode u Tuzli okupilo nekoliko stotina sugrađana i sugrađanki, koji su se emotivno, paljenjem svijeća, ostavljajući ruže, plišane igračke i poruke, te uz prepoznatljive stihove Panonskog mornara, oprostilo od velikog čovjeka i umjetnika.

Skup je organizovan putem društvenih mreža.

Đorđe Balašević sahranjen je juče u krugu najuže porodice. Sahrani su prisustvovali članovi uže porodice, kao i gradonačelnici Novog Sada i Ljubljane. Podsjetimo, Balašević je prije nekoliko dana primljen na Infektivnu kliniku gdje se liječio od upale pluća. Preminuo je 19. februara.

U gradovima širomBiH a i regiona hiljade ljudi od petka odaju počast preminulom kantautoru, pjesniku i svestranom umjetniku, okupljajući se uz njegove hitove, paleći svijeće i polažući cvijeće. (RTV7)

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU