Tuesday, October 26, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiVijestiPremijer Novalić na promociji ženskog poduzetništva

Premijer Novalić na promociji ženskog poduzetništva

-

[ad_1]

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić prisustvovao je sinoć  događaju posvećenom promociji ženskog poduzetništva. Događaj, koji je održan u vrtu francuske rezidencije, organizirali su ambasadorica Francuske u BiH Christine Toudic i Udruženje poslovnih žena u BiH.

Premijer Novalić je u svom obraćanju rekao da uvijek rado učestvuje u svim inicijativama koje potiču ekonomski rast i zapošljavanje.

Premijer Novalić na promociji ženskog poduzetništva
Premijer Novalić na promociji ženskog poduzetništva 2

Kao premijer insistirao sam na većoj zastupljenosti žena na javnim funkcijama, kao i na upravljačkim funkcijama u javnim preduzećima. Izuzetno sam ponosan da smo procent žena s neslavnih nula posto u upravljačkim strukturama u javnim preduzećima, koliko je iznosio u prethodnim sazivima vlada, sada povećali. Danas žene čine skoro četvrtinu u upravljačkim organima preduzeća kojima je vlasnik Federacija BiH. To nije dovoljno, ali je značajan iskorak. I dalje ću insistirati na tome – rekao je premijer Novalić.

Također je istakao da su žene u vrijeme pandemije izložene i dodatnim naporima između privatnih i poslovnih obaveza. Na kraju svog obraćanja je dodao da je upoznat sa inicijativama za osnivanje fonda za posebno ugrožene kategorije, koje u potpunosti podržava. 

Cilj događaja je bio da predstavnicima diplomatskog kora u našoj zemlji predstave Udruženje poslovnih žena u BiH, žensko poduzetništvo općenito, ali i brojne uspješne žene iz cijele zemlje koje imaju uspješne biznise, predstavljaju zanimljive brendove ili pak svojim radom i proizvodima promoviraju i predstavljaju bh. kulturu, tradiciju i turizam. 

www.b1tv.ba

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

Ovo su današnje radarske kontrole u TK

Najavljeni radari na području Tuzlanskog kantona Na putevima u Bosni i Hercegovini, brzinu kretanja vozila u saobraćaju, osim stacioniranih, mjere i brojni nestacionirani radari. PU TUZLA...