Premijer Novalić na promociji ženskog poduzetništva


Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić prisustvovao je sinoć  događaju posvećenom promociji ženskog poduzetništva. Događaj, koji je održan u vrtu francuske rezidencije, organizirali su ambasadorica Francuske u BiH Christine Toudic i Udruženje poslovnih žena u BiH.

Premijer Novalić je u svom obraćanju rekao da uvijek rado učestvuje u svim inicijativama koje potiču ekonomski rast i zapošljavanje.

premijer novalić na promociji ženskog poduzetništva
Premijer Novalić na promociji ženskog poduzetništva

Kao premijer insistirao sam na većoj zastupljenosti žena na javnim funkcijama, kao i na upravljačkim funkcijama u javnim preduzećima. Izuzetno sam ponosan da smo procent žena s neslavnih nula posto u upravljačkim strukturama u javnim preduzećima, koliko je iznosio u prethodnim sazivima vlada, sada povećali. Danas žene čine skoro četvrtinu u upravljačkim organima preduzeća kojima je vlasnik Federacija BiH. To nije dovoljno, ali je značajan iskorak. I dalje ću insistirati na tome – rekao je premijer Novalić.

Također je istakao da su žene u vrijeme pandemije izložene i dodatnim naporima između privatnih i poslovnih obaveza. Na kraju svog obraćanja je dodao da je upoznat sa inicijativama za osnivanje fonda za posebno ugrožene kategorije, koje u potpunosti podržava. 

Cilj događaja je bio da predstavnicima diplomatskog kora u našoj zemlji predstave Udruženje poslovnih žena u BiH, žensko poduzetništvo općenito, ali i brojne uspješne žene iz cijele zemlje koje imaju uspješne biznise, predstavljaju zanimljive brendove ili pak svojim radom i proizvodima promoviraju i predstavljaju bh. kulturu, tradiciju i turizam. 

www.b1tv.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU