Priprema preporuka za epidemiološke mjere na kupalištima

Sastanak Koordinacionog tijela Vlade Tuzlanskog kantona za praćenje stanja pandemije COVID-19

Krizni štab Ministarstva zdravstva TK će u narednim danima pripremiti i Vladi Tuzlanskog kantona dostaviti prijedlog mjera zaštite na kupalištima u Tuzlanskom kantonu, zaduženje je sa jučer održanog sastanka Koordinacionog tijela Vlade Tuzlanskog kantona za praćenje stanja pandemije COVID-19.

Naime, iako su neka od kupališta već poduzela preventivne epidemiološke mjere, a imajući u vidu da počinje sezona kupanja, premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić je predložio da se zaduži Krizni štab da pripremi jedinstveni set preporuka, kako bi se prevenirala pojava neželjenih epidemioloških efekata.

S druge strane trenutna epidemiološka situacija na našem kantonu je relativno zadovoljavajuća, istaknuo je ministar zdravstva TK Božo Jurić.

„U posljednjih sedam dana na ukupno 1.700 testiranih, registrirali smo 72 nove osobe pozitivne na korona virus. To je oko 4% pozitivnih u odnosu na broj testiranih, što je približno podatku od prethodne sedmice. Istovremeno smanjio se i broj osoba koje su umrle, a trenutno je hospitalizirano 17 osoba“, kazao je ministar Jurić.

Kada je u pitanju vakcinacija, vakcine, iako u relativno malim količinama, u kontinuitetu, sedmično, pristižu na područje našeg kantona.

„Mi smo prošle sedmice održali i sastanak sa predstavnicima domova zdravlja, koji vrše vakcinaciju stanovništva, kojom prilikom smo još jednom, između ostalog, ukazali na odgovornosti domova zdravlja u procesu vakcinacije i poštivanja definisanih prioriteta“, kazala je direktorica Zavoda za javno zdravstvo TK Maida Sarihodžić.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU