eNovostiTuzla vijestiPromocija romana "Blank",...

Promocija romana “Blank”, Feđe Štukana, zakazana 10. marta u prostorijama BKC TK

Roman Blank, Feđe Štukana, poznatog bh. glumca, svjetlo dana je ugledao prije dvije godine, a i dalje kotira kao jedna od najprodavanijih knjiga u Bosni i Hercegovini. Podatak da su se u samo dva mjeseca prošle godine štampala tri tiraža iste knjige, koju prate javne pohvale drugih književnika, publike i kritike, bili su samo neki od razloga da Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona bude organizator i domaćin tuzlanske promocije Štukanovog spisateljskog prvjenca.

-Oglašavanje-

Roman koji je životna priča Feđe Štukana, napisan je na nagovor Brada Pitta i Angeline Jolie kao pisani okvir za igrani film, doživio je mnoštvo pozitivnih kritika, od kojih vrijedi istaći onu velikog Abdulaha Sidrana, koji je uz sve pohvale za Blank rekao da je roman historija „jedne pobjedničke borbe za oslobođenje iz okova ovisnosti, iz lanca predrasuda, političke laži, masovne prevare i društvenog licemjerja“.

Roman “Blank” uvršten je u obaveznu literaturu na mostarskom Univerzitetu, ali i na Goldsmith Univerzitetu u Londonu. Knjiga se prevodi na francuski jezik, a uskoro bi mogla biti prevedena na španski i njemački.

Nakon tuzlanske promocije, Feđu Štukana očekuju predstavljanja romana u Londonu, Beču i Norveškoj.

Feđa Štukan je rođen u Sarajevu 1974. godine. Studirao je glumu  na ASU u klasi profesora Aleksandra Jevđevića i Mustafe Nadarevića. Za ulogu u filmu GORI VATRA Pjera Žalice nagrađen je nagradom za Najboljeg glumca na Krakovskom filmskom festivalu 2004. godine. Trenutno je zaposlen u Kamernom teatru ’55 u Sarajevu.

Promocija romana „Blank“, bit će održana  u Plavoj Sali Bosanskog kulturnog centra TK u srijedu 10. marta 2021. godine sa početkom u 18 sati.

Izvor: bkctuzla.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU