Prva OŠ:Svjetski dan klimatskih promjena

prva oš:svjetski dan klimatskih promjenaSvjetski dan klimatskih promjena obilježava se 4. novembra.To je dan koji se u cijelom svijetu obilježava raznim aktivnostima i kampanjama koje imaju za cilj da informišu,upozore i osvijeste stanovništvo na eventualne negativne posljedice koje ovakve promjene mogu da izazovu.

Povodom ovog značajnog ekološkog datuma,članovi ekološke sekcije Prve osnovne škole Živinice sa prof.Mirzetom Abadžić obilježili su ovaj dan u saradnji sa Gradskom upravom Živinice.

Stručni savjetnik za okoliš,vode i šume,Fahrija Hergić je održala kraće predavanje za članove sekcije, na temu:

“Uzroci i posljedice klimatskih promjena“, gdje je istakla da klimatske promjene nisu više problem budućnosti, one se događaju nama i one se događaju sada.

Nakon predavanja članovi sekcije poslali su poruke s ciljem razvijanja svijesti u lokalnim zajednicama o suočavanja s negativnim uticajem klimatskih promjena, praćenja zagađenja zraka, kao i važnosti unapređenja upravljanja otpadom.

Profesorica, Mirzeta Abadžić je istakla da moramo sebe mijenjati, jer danas rijetki žive u suživotu s prirodom. Ekološke poruke su važne, ali sve te ideje treba živjeti i provoditi u djelo i to danas, sutra i svaki dan./N.Č./

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU