back to top

Gdje izaći u Tuzli TOP 10 mjesta

Gdje izaći u Tuzli? Tuzla nudi široku ponudu restorana i kafića gdje ćete se dobro provesti

Ako tražite mjesto za provod ili izlazak Tuzla gradi mnoga mjesta na koja možete izaći navečer ili po danu. Tu je široka ponuda restorana i kafića zavisno od toga šta tačno želite.

Bez obzira da li želite svirku uživo, noćni provod ili samo kafu postoje mnoga mjesta u Tuzli koja mogu zadovoljiti vaše potrebe.

U blizini Sonog trga su mnoga mjesta gdje možete izaći, sa društvom ili sami. Tu se nalaze razni kafići, restorani, mjesta za druženje i zabavu.

U Tuzli u blizini Sonog trga ćete naići na užurban tuzlanski život, mnoge ljude, na mnoge radnje, butike, parkove.

Neka od mjesta koja možete posjetititi ako vas zanima live muzika i dobar noćni provod su: Just’s Pub, Nardi Pub, Cafe Kapija, St. James’s Irish Pub, Park Pub, Old story Pub. Osim toga tu su mjesta poput  Mama Mia na trgu, Wintorious na Stupinama, kao i dobro poznatog mjesta Cafe Sloboda koju Tuzlaci najviše vole.

Sva mjesta su u blizini jedini drugih pa ako ste u Tuzli došli na duži vremenski period onda svakako imate prostora da posjetite većinu ovih mjesta, jer svakako spadaju među najbolja mjesta u Tuzli.

Osim dobrih mjesta za izaći, popiti kafu, slušati muziku i slično, Tuzla nudi mnogo sadržaja kako za pojedinca tako i za porodicu, za starije i za mlađe. U Tuzli možete pronaći najbolja mjesta, najbolje hotele, restorane i još mnogo toga.

Ko god dođe u Tuzlu kaže da je to grad sa posebnom energijom i pozitivom. Niko se iz Tuzle ne vraća ravnodušan. Od trga u Tuzli pa nadalje sve je lijepo raspoređeno, ali i raznoliko sa bogatom ponudom svega i svačega. Zato je grad Tuzla grad za sve.

Pronađite mjesto za sebe u Tuzli koje želite posjetiti i uživajte u tuzlanskim restoranima, pubovima, caffe barovima, panonskim jezerima, gradskom parku ili provedite vrijeme na Soni Trgu. Takođe, možete obići i popularne znamenitosti u Tuzli.

Caffe bar Queen

Caffe bar Queen je omiljeni lokal među Tuzlacima. Poseban je po izvanrednoj ponudi kafe i još boljem pivu. Nude širok izbor kafa, uključujući različite espresso napitke i alternativne napitke za one koji vole raznovrsnost. Ovaj kafić je pravo mjesto za sve one koji traže kvalitetno iskustvo uživanja u omiljenim napicima u prijatnom ambijentu.

gdje izaći u tuzli top 10 mjesta
Gdje izaći u Tuzli TOP 10 mjesta

Just Pub

Just Pub je mjesto okupljanja omladine, a nalazi se u blizni parka u Tuzli na Korzu, između starih tuzlanskih građevina. Na odličnoj je lokaciji, te ako idete od Soni trga ne možete ga promašiti. Nalazi se na desnoj strani odmah poslije objekta brze hrane Mozaik u ulici Jevrejska bb.

U Just Pub se možete opustiti, popiti kafu ili ostala pića. Posebno je lijepo sjediti vani kada je sunčano vrijeme i posmatrati  užurbani život u Tuzli. Ovdje se opušta tuzlanska raja, studenti, srednjoškolci, kao i turisti.

Just Pub u Tuzli vam nudi i noćni provod, a nerijetko je mjesto upravo noćnih okupljanja.

Just Pub će vam pružiti ugodnu atmosferu bez obzira da li ga odlučite posjetiti tokom dana ili navečer.

gdje izaći u tuzli
Gdje izaći u Tuzli, Just Pub je odlična opcija

Nardi Pub

Ako ste ljubitelj live svirki onda je Nardi Pub mjesto za vas. Ovdje možete vrlo često čuti mlade talentovane osobe i odlično se provesti sa društvom.

Osim toga ovdje se sprema jako ukusna hrana i bit ćete oduševljeni menijem na kojem se između ostalog nalazi omlet na razne načine. sendviči, jela sa piletinom i pizza.

U Nardi Pubu možete imati dobar provod, pojesti ukusnu hranu, popiti kafu, proslaviti razne događaje.

Nardi Pub nudi i besplatnu dostavu hrane na kućnu adresu.

gdje izaći u tuzli top 10 mjesta
Odlična ponuda hrane i pića u Nardi pubu

Cafe Kapija

Ovo je još jedno od mjesta u Tuzli gdje možete slušati muziku uživo. Mnogo je popularno mjesto među tuzlacima, ali i onima koji dolaze iz drugih mjesta. Cafe Kapija nudi odlične provode, lijep ambijent i standardne narudžbe jela i pića. Cafe kapija se nalazi nedaleko od gradskog parka u Tuzli u blizni Cafe Just Pub.

Cafe Kapija je nedavno uređena, preovladavaju smeđi tonovi, tu je dekoracija u vidi slika na zidu, a nezaobilazno je i fotografisanje pored naziva ovog objekta koje se također nalazi i u svrhu dekorisanja prostora

Ovo može biti mjesto za popodnevnu kažu sa priajteljima, ili za noćni provod uz muziku uživo.

gdje izaći u tuzli
Gdje izaći u Tuzli, Cafe Kapija organizuje odlične provode

St. James’s Irish Pub

U ovom objektu osim dobre svirke možete pojesti i ukusnu hranu, igrati pikado, šah, monopol i druge društvene igre. St. James’s Irish Pub je mjesto gdje možete izaći navečer u Tuzli.

Ovaj Pub postoji već dugi niz godina, te je za vrlo kratko vrijeme postao omiljeno mjesto.

Ovo mjesto je po uzoru na mjesta u svijetu koje je namijenjeno za dobru zabavu i provod, pa ako ste ljubitelji upravo toga i tražite mjesto za zagarantovan dobar provod i druženje onda posjetite upravo ovaj Pub u Tuzli.

gdje izaći u tuzli top 10 mjesta
U Irish pubu uvijek dobra svirka i odličan provod

Park Pub

Kao što samo ime kaže ovaj Pub se nalazi doslovno u gradskom tuzlanskom parku i vrlo je popularno mjesto ako ste osoba koja želi provod.

U Park Pubu možete slušati muziku uživo navečer, a po danu uživati u kafi. Vani možete sjediti u ljetnoj bašti i imati pogled na park, prirodu i zelenilo.

Samo nekoliko metara od Gradskog parka udaljena su Panonska jezera. Nakon kafe možete prošetati parkom ili gradom do trga u Tuzli.

U Park Pub dolaze osobe različite dobi i u ovom mjestu se osjećaju ugodno.

gdje izaći u tuzli top 10 mjesta
Park Pub u centru Tuzle

Old Story Pub

Old Story Pub i pizzeria u svom jedinstvenom i ugodnom ambijentu pruža vam odličan provod uz live svirke i veliki izbor hrane. Ovo je mjesto raznih okupljanja, muzike, te se u redovnim uslovima održavaju razne svirke. Ovdje također su česti gosti mladi i talentvani pjevači u čijem glasu ćete zasigurno uživati.

Old Story Pub vam nudi dnevnu i noćnu zabavu, a uz mnoštvo sadržaja u Tuzli dobra zabava i atmosfera je bez sumnje zagarantovana.

gdje izaći u tuzli top 10 mjesta
Old Story Pub vam nudi dnevnu i noćnu zabavu

Mama Mia Origins

Restoran “MamaMia” predstavlja kuću prestiža koju odlikuje gurmansko značenje zdrave kuhinje, odnosno hrane.

Ono što ovaj lanac restorana čini posebnim i prepoznatljivim, jesu detalji. Prelijepo uređen ambijent, spoj klasike i modernog mnogo je primamljivo svima koji žele ugodnu večeru i izlazak

Mama Mia nudi široku ponudu jela, ambijent odiše elegancijom, pa ako baš tražite ovako nešto, onda svakako posjetite restoran na Trgu slobode u Tuzli.

Ukoliko želite organizovati proslavu rođendana, diplomskog rada, poslovnog ručka, potreban Vam je Cattering, Mama Mia je u tom slučaju savršena za vas.

gdje izaći u tuzli top 10 mjesta
Mama Mia nudi široku ponudu jela

Wintorious Lounge

Ovo mjesto je prelijepo uređeno i nalazi se na Stupinama uz Hotel Tuzla.

Okolo je staklo, te vam nudi neometan pogled na okolne puteve i zgrade na Stupinama. Ambijent je specifičan po raznim veselim bojama., moderno je uređen i podstiče na pozitivnu energiju.

Možete sjediti na udobnom kauču ili “visokim” stolicama. Ovdje možete poručiti razne vrste kafe i uživati u druženju.

Na Stupinama možete pronaći još neka mjesta za kafu, hranu ili provod. Stupine su nešto dalje od trga u Tuzli, ali ne toliko daleko da ne možete prošetati deset ili petnaest minuta. U blizini Wintorious Lounge nalazi se Hotel Mellain Tuzla, fakulteti, tržni centri i još mnogo sadržaja.

gdje izaći u tuzli top 10 mjesta
Odlično mjesto za dobar provod

Cafe Sloboda

Sloboda je svima dobro poznato mjesto i stalno je mjesto okupljanja srednjoškolaca i studenata. Ovo mjesto nudi prelijep doživljaj, mnogo kutova i stolica za sjednje. Posebno je interesantno u zimskom periodu sjediti skoro pa vani u “kućicama” koje su drvene ili samo malo pokrivene. Tada možete doživjeti pravu zimsku idilu. Navečer je Sloboda također mjesto okupljanja, neobavezne kafe i priče.

U Cafe Slobodi na policama možete pronaći razne knjige, kao i interesantne dekoracije.

Cafe Bar Sloboda, u srcu Tuzle, na Sonom Trgu. Uz kafu, piće, koktel ili frapee, opustite se u ugodnoj i prijateljskoj atmosferi. Muzički izbor: Lounge, Reggae, Funk, DnB. Od srijede do subote muziku biraju najbolji tuzlanski DJ-i i njihovi gosti.

gdje izaći u tuzli top 10 mjesta
Sloboda nudi jedan poseban doživljaj

Urban Beatz lounge bar

Urban Beazt se nalazi u Gradskom parku u Tuzli.

Odličnu atmosferu u ovom lounge baru prave resident DJ’z: Mayra, Baga Sound, Furaunska krv, Disco J’oke, Grobot, Emre, The Fallout, Texas boys, Masta, Erocki program, Djole Weand, Maj, ShpiTZ KiDz, Woid.

Ovdje možete čuti funk, jazz, disco, blues, ambiental, chill out… house, minimal, break beat, reggae, pop, r’n’b, r’n’r, psy trance. Zabava je zagarantovana.

gdje izaći u tuzli top 10 mjesta
Urban Beatz organizuje odlične zabave tokom cijele godine

Soni trg i Gradski park

U blizni ovih mjesta se nalaze razni parkovi, radnje, butici, objekti brze hrane, šetališta, Soni trg i park. 

Soni trg

Na Sonom trgu u ljetni večernjim satima bude mnogo ljudi, tu je fontana koja izgleda čarobno tokom ljetnih noći. Zatim, na trgu se okupljaju mnoge porodice, parovi, tu možete sjediti u obližnjim kafićima, restoranima, šetati, okusiti život u Tuzli.

Pored trga imate dva parkinga, jedan je manji i nalazi se do samog trga, dok je drugi veći i udaljen je svega par metara od prvog, nalazi se pored Panonskih jezera.

Ukoliko vas interesuje nešto više o Sonom trgu, tu su u granit su uklesane riječi: “Tuzla je jedno od najstarijih naselja u Evropi. Sedam hiljada godina od neolita do danas, ljudi proizvode so i žive na ovom prostoru. Građani Tuzle obnoviše Soni trg 2004. godine, sa vjerom da je ljubav izvor nastanka i vječitog trajanja svijeta.“

Na Trgu se nalazi i replika neolitske posude za isoljavanje, koja je sastavni dio fontane, ukrašene mozaikom iz Ravenne, svjetske prijestonice mozaične umjetnosti što svakako može biti interesantno pogotovo ako dolazite u Tuzlu kao turist. Na Sonom trgu se može pogledati i muzejska postavka predmeta iz doba neolita i drugih historijskih razdoblja, pronađenih na lokalitetima u i oko Tuzle.

Soni trg je nekada bio središnja tačka (pazarište) oko koje su se dalje gradili brojni vjerski i javni objekti. Ovo mjesto i danas predstavlja centar historijskog dijela grada, oko kojeg se nižu desetine uskih, granitom popločanih uličica, uvijek punih života i mladosti.

Gradski park Tuzla

Tuzla je grad sa najvećim parkovskim površinama u Bosni i Hercegovini. Centralni gradski park u Tuzli se nalazi u pješačkoj zoni historijske jezgre Tuzle.

Sastoji se od pješačkih staza popločanih granitom, klupa za odmor i opuštanje. Posjetiocima parka na raspolaganju je bežični internet.

U Gradskom parku su postavljeni spomenici inspirirani bosanskim srednjim vijekom, a centralno mjesto zauzima statua prvog bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića. Postavljen je i kameni obelisk, na kojem je ispisan tekst Povelje Kulina bana. Mostom je obezbijeđena kvalitetna pješačka veza Centralnog gradskog parka sa kompleksom Panonskih jezera. Pasarela je spona dvije najveće pješačke zone u centru – kompleksa Slana banja i historijske gradske jezgre. ( FOTO: Fotografije su preuzete sa zvaničnih Facebook grupa caffe i restorana o kojima je pisano u tekstu)

Pogledajte i ovo:

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU