back to top

Šah:Nagrade i priznanja najboljim učesnicima turnira

šah:nagrade i priznanja najboljim učesnicima turniraKako smo već objavili danas je u Motelu Yet Star odigran brzopotezni šahovski turnir, koji je okupi veliki broj šahista iz BiH. Objavljujemo dobitnike za najbolji plasman na ovom tradicionalnom turniru, koji je organizovan u okviru manifestacije”Internacionalna kuhinja Živinice 2023″.

U seniorskoj konkureciji prvo mjesto osvojio je Sead Čaušević, ŠK Cazin, 2.Sanjin Ćulum Sloboda Tuzla i 3.mjesto Andrija Obad ŠK Živinice.Konkurencija omladinci:1.Muhamed Šišić ŠK Gračanica, 2.Nedim Bečić ŠK Sarajevo i 3.David Tanasković ŠK Doboj.

Prva nagrada još je uručena za doprinos u radu ŠK Živinice Abdelu Hamzagiću, a u povodu 25 godina od obnove rada ovog kluba, za najbolje plasiranog domaćeg šahistu druga nagrada pripala je Jasminu Salihoviću, dok je treća nagrada pripala Kasimu Halilčeviću za osvojenih 5,5 poena, čime je ostvario najbolji drugoplasirani rezultat domaćina.

Uz to, Hamza Mešić iz ŠK Kalesija nagrađen je kao najmlađi učesnik brzopoteznog turnira, a Amila Babić iz ŠK Doboj Istoka nagrađena je kao najmlađa omladinka.Nagrade najbolje plasiranim pojedincima uručio je predsjednik ŠK Živinice mr.Alija Nurkić./Š.G./

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU