Samo u BiH, pogledajte: Djevojka od momka pobjegla kod komšije!

Ako je koronavirus nešto dobro donio, onda je to smanjenje broja krivičnih djela, a samim tim, i manje posla za policiju.

Tako je i u Goraždu, gdje je proteklog vikenda boravila ekipa “Avaza” u smjeni s pripadnicima Jedinice za podršku, najelitnijim policajcima Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona (MUP BPK).

Češljanje vozila

Šef smjene putem motorole izdaje naredbu da se ide na ulaz u Goražde, gdje policajci prave punkt. Redom zaustavljaju na desetine vozila koja se detaljno češljaju. Sve prolazi uredno.

Ugodno časkanje policajaca s potpisnikom ovih redova prekida dojava na motorolu – građanin traži intervenciju jer mu neko lupa na vrata stana. Upada se u maricu i sa svjetlosnom signalizacijom brzo se upućuje na adresu.

Vlasnik stana priča da je postupio ljudski i pustio djevojku u stan, jer mu je kazala da ima problema s momkom. Policajci su brzo utvrdili identitet mladića te pričaju da su i ranije intervenirali… S druge strane, vlasnik stana na prvu je neodlučan da li da djevojka napusti stan.

Policajci mu pojašnjavaju da može ponovo imati problem ako se vrati momak. Policajci izdaju naredbu svim patrolama da privedu mladića na razgovor ukoliko ga neko uoči. Za vrijeme našeg boravka nisu mu ušli u trag. Djevojka je otišla u nepoznatom pravcu i nije tražila pomoć policije…

Komične situacije

Tokom pregleda vozila bilo je i komičnih situacija. Tako jedan vozač nije znao otvoriti gepek pa mu je u pomoć pritekao suvozač. Drugi vozač je zaustavljen s otvorenom haubom pa su ga policajci upozorili.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU