Ako je koronavirus nešto dobro donio, onda je to smanjenje broja krivičnih djela, a samim tim, i manje posla za policiju.

Tako je i u Goraždu, gdje je proteklog vikenda boravila ekipa “Avaza” u smjeni s pripadnicima Jedinice za podršku, najelitnijim policajcima Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona (MUP BPK).

Češljanje vozila

Šef smjene putem motorole izdaje naredbu da se ide na ulaz u Goražde, gdje policajci prave punkt. Redom zaustavljaju na desetine vozila koja se detaljno češljaju. Sve prolazi uredno.

Ugodno časkanje policajaca s potpisnikom ovih redova prekida dojava na motorolu – građanin traži intervenciju jer mu neko lupa na vrata stana. Upada se u maricu i sa svjetlosnom signalizacijom brzo se upućuje na adresu.

Vlasnik stana priča da je postupio ljudski i pustio djevojku u stan, jer mu je kazala da ima problema s momkom. Policajci su brzo utvrdili identitet mladića te pričaju da su i ranije intervenirali… S druge strane, vlasnik stana na prvu je neodlučan da li da djevojka napusti stan.

Policajci mu pojašnjavaju da može ponovo imati problem ako se vrati momak. Policajci izdaju naredbu svim patrolama da privedu mladića na razgovor ukoliko ga neko uoči. Za vrijeme našeg boravka nisu mu ušli u trag. Djevojka je otišla u nepoznatom pravcu i nije tražila pomoć policije…

Komične situacije

Tokom pregleda vozila bilo je i komičnih situacija. Tako jedan vozač nije znao otvoriti gepek pa mu je u pomoć pritekao suvozač. Drugi vozač je zaustavljen s otvorenom haubom pa su ga policajci upozorili.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare