eNovostiTuzla vijestiSaša Maksimović iz...

Saša Maksimović iz Slobode na spisku Zmajeva

Prvotimac Slobode Saša Maksimović dobio je poziv za utakmicu A reprezentacije BiH koja će biti odigrana u Los Angelesu u Sjedinjenim Američkim državama 18. decembra ove godine

Maksimović ne krije zadovoljstvo što se nalazi na spisku selektora Peteva te se nada da će opravdati njegovo povjerenje.

-Oglašavanje-

”Sretan sam zbog poziva. Svakom igraču je san da predstavlja svoju zemlju i sigurno je da će ovo biti motiv za još jači rad i što bolje igre na terenu. Hvala stručnom štabu kao i svim mojim saigračima bez kojih ovaj poziv zasigurno ne bi bio moguć”, kazao je Saša Maksimović za klubsku službenu stranicu.

Inače, ovaj dvadesetjednogodišnjak se fudbalom počeo baviti kada je imao samo pet godina, a ljubav je naslijedio od oca koji je također bio fudbaler. Kaže da profesionalno bavljenje fudbalom zahtijeva mnogo odricanja, posvećenosti i ulaganja, ali da se kroz svaku utakmicu iznova rađa osjećaj koji dokazuje da se trud isplati.

”Trudim se da i na treninzima kao i na utakmicama dajem svoj maksimum jer samo tako rezultati neće izostati. Drago mi je što je taj trud primijećen i cijenjen”, dodao je.

Inače, uz Maksimovića, pozive u A reprezentaciju Bosne i Hercegovine posljednjih godina od naših igrača dobijali su Kenan Pirić i Darko Todorović koji je također debitovao u utakmici protiv Amerike, a među ostalim reprezentativcima od fudbalera poniklih u Slobodi je i Eldar Ćivić, fudbaler Ferencvarosa. (FK Sloboda)

DRUGI UPRAVO ČITAJU