Sunday, October 24, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiSastanak Hodžića i Imamovića: Opredjeljenje za saradnju na zajedničkim projektima

Sastanak Hodžića i Imamovića: Opredjeljenje za saradnju na zajedničkim projektima

-

Vlada Tuzlanskog kantona odlučna je u provedbi politike ravnomjernog razvoja tog kantona i percepcije razvojnih potencijala po svim općinama i gradovima TK – izjavio je danas premijer TK Kadrija Hodžić nakon sastanka s gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem

Riječ je o prvoj službenoj posjeti kantonalnog premijera Gradskoj upravi Grada Tuzle nakon dužeg vremena, a obje strane su izrazile zadovoljstvo današnjim susretom.

Hodžić je naglasio da je na sastanku elaborirana zajednička suradnja na projektima od važnosti za Grad Tuzlu.

-Gradonačelnik je odlučan da razvijamo zajedničku suradnju – dodao je, istaknuvši da su potrebni pojekti koji će jačati prihodovne strane.

Razgovarano je o projektima koji bi mogli biti realizirani u budućnosti, a riječ je o projektima iz oblasti zelenog plana TK, dekarbonizacije, smanjenja uticaja ugljika, projektima koji podrazumijevaju rekonstrukciju i izgradnju javnih objekata te promjena zakonskih akata koji sprečavaju ravnomjernost razvoja.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović poručio je da snažno podržava premijera Kadrića.

-Prvi puta imamo premijera TK koji je Tuzlak. Ja i sve službe i javna preduzeća smo raspoloženi za potpunu sinergiju saradnje – naglasio je Imamović.

Dodao je da je bilo riječi o inicijativi za izmjenu zakona o vodama TK i zakona o sportu TK, o poduzetništvu i privredi, prostornom planu TK, kao i o prenamjeni poljoprivrednog i građevinskog zemljišta.

-Nama samo treba ravnopravnost Tuzle s drugim gradovima i općinama – istakao je Imamović, ocijenivši da je u današnjem razgovoru bilo razumijevanja.

Mišljenja je da je Kadrić najinovativniji premijer u BiH po pitanju poduzetništva i privrede.

U radnoj posjeti Gradu Tuzli, pored premijera Kadrije Hodžića, bili su i ministar privrede TK Mevludin Hodžić, ministar poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede TK Vahidin Smajlović, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice TK Zvjezdan Karadžin, ministar finansija TK Vedran Lakić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Hamza Bešić, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Esad Džidić i savjetnik premijera Miralem Nuhanović. (Fena)

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

poliklinika-diva

Poliklinika Diva – Stručnost iznad svega

Ako tražite stručnjake za estetsku i lasersku medicinu, onda je Poliklinika Diva pravo mjesto za vas. Dovoljno je reći da su u vrijeme kada...