Savjet MZ Centar zadovoljan planiranim ulaganjima u komunalnu infrastrukturu | .

Danas je u Gradskoj upravi Tuzle održan radni sastanak kojem su prisustvovali vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić, sa saradnicima i predstavnici savjeta mjesne zajednice Centar, a kako bi razgovarali o projektima komunalne infrastrukture i unaprjeđenja kvaliteta života mještana ove mjesne zajednice. Gosti su istakli dobru saradnju sa gradskim službama i komunalnim preduzećima, te predložili nekoliko projekata čija realizacija bi poboljšala uslove života mještana. Analizirani su radovi na održavanju komunalne infrastrukture u ovoj mjesnoj zjednici, izvršeni u toku protekle godine, a finansirani su od strane Grada Tuzla u vrijednosti oko 620.000KM.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle izvijestio je prisutne o tome da je provedena procedura javne nabavke radova za sanaciju puta u ulici Kozlovačke čete u dužini oko 1200 m, na potezu od raskrsnice sa ulicom Hamdije Pozderca do platoa ispred kompleksa KPZ Tuzla na Kozlovcu. I da je u toku zaključivanje ugovora u vrijednosti oko 500.000KM.  Da je provedena i procedura javne nabavke radova za sanaciju dvije dionice puta u ulici prof.dr. Ibre Pašića (put Gradina), te zaključen ugovor u vrijednosti oko 120.000KM. Početak radova na oba putna pravca planiran je  po sticanju vremenskih uslova za ovu vrstu radova.

Kada se govori o području ove mjesne zajednice, predstavnici savjeta su upoznati i da je okončana procedura javne nabavke radova za sanaciju groblja/mezarja nevino stradale mladosti na Kapiji 1995.godine i za sanaciju pješačkih površina u kompleksu Slana banja u vrijednosti oko 250.000KM. I na ovim projektima početak radova je planiran po sticanju vremenskih uslova za ovu vrstu poslova.

Za tekuću godinu, nakon okončanja procedure javne nabavke, planirani su radovi na sanaciji prilaza i prilaznih platoa ka kompleksu gradskog groblja Trnovac, čija je procijenjena vrijednost radova oko 140.000KM.


rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU