Sigurnost potrošača na internetu posebno u vrijeme pandemije

Sa žaljenjem Vas moramo obavijestiti da nismo uspjeli finiširati naš Izvještaj o odobrenom Projektu u decembru 2020. (za 2020.g.) pod nazivom „Informisanje i savjetovanje potrošača putem digitalnih sredstava komunikacije“, te vas moramo zamoliti da se rok za predaju Izvještaja produži za minimalno 15 dana, a najbolje do 30.06.2021.godine.

Svjesni smo razloga zbog kojih se traži Izvještaj:

  • to je projekat (i projektne aktivnosti) za 2020. godinu i trebali smo ih realizovati bar do kraja marta ove godine,
  • sredstva su iz Budžeta iz 2020. godine, nama doznačena na dan 30.12.2020. godine (svi znamo da je sve kasnilo zbog COVIDa i problema koji su prouzrokovani i sve aktivnosti usporene), te
  • zbog revizije koja vam može iskrsnuti, kao i zbog
  • nužde da se raspiše novi poziv za 2021. godinu – što prije, i da to bude u ovoj godini kao u godinama prije COVIDa, da se vratimo u neko normalno stanje.

Medjutim, i mi smo imali na terenu jako puno problema, usporavanja, odlaganja, nemogućnosti organiziranja bilo kakvih sastanaka, dogovora, ili skupova sa potrošačima.

Kao prvo, ja (Gordana Bulić), odgovorna osoba za Projekat, bila sam u bolnici zbog Korone cijeli decembar (teška obostrana upala pluća), a poslije bolnice sam bila jako bolesna skoro dva mjeseca (imala sam problema zbog COVIDa sa crijevima i krvnim sudovima), a i kolegica Matea Pavlović je imala koronu u malo blažem obliku.

Imali smo duge pregovore sa RTV Tuzlanskog kantona oko organizovanja TV i radio emisije (koji su započeli krajem prošle godine, i prije poziva FMT), ali zbog njihovih problema sa zarazom skoro svih uposlenika/novinara, odustali su i tražili da sve aktivnosti oko ciklusa TV/radio emisija ostavimo za avgust/septembar jer jednostavno, rekli su: „Zbog COVIDa su nam desetkovani kapaciteti!“(a njima naš Projekat baš i ne znači kao nama!) pa smo se mi preorijentisali druge načine informisanja i savjetovanja potrošača o sigurnosti trgovanja internetom:

  • istraživanje i anketiranje o percepciji rizika trgovanja internetom (edukativni Upitnik), i analiza dobijenih odgovora;
  • priprema letaka, plakata i brošure o sigurnosti internet trgovanja na bazi dobijenih informacija iz anketiranja, našeg dosadašnjeg iskustva sa Radionica (Tuzla, Živinice, Gornja Tuzla), i na bazi postojeće literature i savjeta za izbjegavanje internet rizika
  • priprema TV spota o rizicima internet trgovanja.

Nažalost, nismo sve aktivnosti okončali (i naš je plan da letak za učenike i njihove porodice podijelimo do 16.06. do kada traje školska godina; da proizvođač spota završi produkciju i da mu poslije preuzimanja platimo), pa molimo Ministarstvo da nam rok za predaju Izvještaja produži kako sam već napisala bar do 15.06., ili do kraja mjeseca.

Bili bismo Vam jako zahvalni!

S poštovanjem,

Gordana Bulić, predsjednica Udruženja/Project manager

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU