eNovostiTuzla vijestiSIPA u Tuzli...

SIPA u Tuzli uhapsila Envera Bijedića i još nekoliko osoba

Među osumnjičenima su političari, direktori i članovi upravnog odbora, a sve u vezi sa određenim radnjama u Rudniku soli d. d. Tuzla

Na području Tuzlanskog kantona u toku su pretresi na šest lokacija, a pod kontrolom policijskih službenika je šest osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zloupotreba službenog položaja, potvrđeno je za N1 u Agencije za istrage i zaštitu BiH.

-Oglašavanje-

“Državni službenici Agencije za istrage i zaštitu od ranih jutarnjih sati provode operativnu kaciju kodnog naziva ‘Rudnik’, a po naredbi Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i Općinskog suda u Tuzli. U toku su pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata, te pokretnih stvari na više lokacija u Tuzli, Gračanici i Živinicama koje koriste šest osoba”, naveo je portparol SIPA-e Luka Miladinović za N1.

Akcija se provodi zbog postojanja osnova sumnje da su osimnjičene osobe u ovom predmetu počinile djelo zloupotrebe položaja i ovlaštenja i udruživanje radi činjenja krivičnog djela.

“Pod kontrolom policijskih službenika nalazi se šest osoba, o daljem njihovom statusu odlučivat će se na terenu u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona”, naveo je Miladinović.

Prema pisanju portala istraga.ba zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik stranke Socijaldemokrati BiH Enver Bijedić uhapšen je jutros u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu.

Među osumnjičenima su političari, direktori i članovi upravnog odbora, a sve u vezi sa određenim radnjama u Rudniku soli d. d. Tuzla.

DRUGI UPRAVO ČITAJU