TuzlaSjećanjem na preminule kolege počelo obilježavanje 30. godišnjice...

Sjećanjem na preminule kolege počelo obilježavanje 30. godišnjice . | RTVTK

Programom obilježavanja 30. godišnjice od osnivanja naše medijske kuće, članovi menadžmenta i uposlenici odali su počast kolegama koji više nisu sa nama. Ova aktivnost trajaće do 13. februara, a plan je obići mezare i grobove 21 kolege i kolegice koji su bili dio velike medijske priče zvane Radio televizija  Tuzlanskog kantona.  

„Ta mezarja su diljem TK jer, kao što je poznato, mi smo kao Televizija Tuzlanskog kantona imali smo novinare saradnike iz svih dijelova TK. Sljedeće sedmice organiziraćemo prijem za naše penzionere u prostorijama ., istakla je Admira Bakić, direktorica ..  

Centralno oblježavanje godišnjice biće na dan emitiranja našeg prvog Dnevnika 20. februara, simbolično emitiranjem iste centralne informativne emisije ali iz savremenog novoopremljenog studija kao i svečanom akademijom u  BKC-u Tuzla. Program obilježavanja počeo je 1. februara. Aktivnosti će se realizirati tokom cijele godine sve do 31. januara 2024. godine. Svakog mjeseca biće organizirane različite aktivnosti posvećene ovom značajnom jubileju.

„Nakon ovoga slijedi jedna foto izložba eksponata i fotografija onoga što je obilježilo 30 godina .. Predviđeno je održavanje stručnih simpozija i jednog okruglog stola o značaju TRV TK za područje Sjeveroistočne BiH. Predviđeno je druženje sa privrednicima, javno održavanje, emitiranje  i snimanje nekih naših brendiranih  poznatih emisija. Također je predviđeno i objavljivanje jedne publikacije s tendencijom da to bude Monografija .  u povodu postojanja i rata .“, rekla je direktorica Bakić.

Obilazak posljednjih počivališta naših dragih kolega nastavlja se 8. i trajaće do 13. februara. Neizbrisiv trag od osnivaanja do razvoja naše medijske kuće ostavili su Fahrudin Ruvić, Sakib Neimarlija, Jusuf Suljkanović, Amela Ibrahimović, Husref Muharemagić, Branislav Pero Štrumf, Aleksandar Adamović, Nermina Kahrović, Smail Imerović, Eldar Dropić, Emir Smajić, Zoran Kapetanović, Vojna Kitić, Edin Arnautović, Midhat Zulić, Vlatko Čupurdija, Muriz Kreho, Mehmed Husarkić, Nijaz Hasanbašić, Senad Mešanović i Sabrija Kahrimanović.

rtvtk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU